اولین دانشگاه و اخرین پیامبر

معنی کلمه اولین دانشگاه و اخرین پیامبر در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] اولین دانشگاه و آخرین پیامبر. اولین دانشگاه و آخرین پیامبر، مجموعه ای است به زبان فارسی، از تألیفات شهید دکتر سید رضا پاک نژاد که در حقیقت، رساله دوره دکترای ایشان بوده است. این مجموعه، حاوی مباحثی است از تمام برنامه های پزشکی معمول روز که اسلام هم در آن باره نظر داشته است.
این رساله در ابتدا، «گفتارهای طبی و بهداشتی پیشوایان اسلام» نام داشته که پس از تنظیم آن به شکل کتاب، با عنوان «اولین دانشگاه و آخرین پیامبر» چاپ و منتشر شده است.
کتاب، دارای 24 جلد است. مؤلف، شیوه نگارش این اثر را چنین شرح می دهد: «هر جلد که شروع می شد با آیه ای از قرآن کریم، تبرکش می کردم و همه جا سعی داشتم حتی المقدور مطالب اسلامی از آیات قرآن باشد و تحقیقات علمی از آخرین اطلاعات روز» .
در میان مجلدات 24گانه کتاب، مجلدات پنجم، ششم، دهم، چهاردهم، شانزدهم و هیجدهم، حاوی مطالب بیشتری در مورد طب و بهداشت اسلامی است.
مؤلف، در جلد پنجم، به عسل، در جلد ششم، به شیر و در جلد دهم، به میوه ها و سبزی هایی که در قرآن به آنها اشاره شده می پردازد. همچنین در جلد دهم، رساله طبی امام رضا(ع) با عنوان «رساله ذهبیه»، تغذیه تطبیقی مورد بحث و شرح قرار گرفته است.

جملاتی از کاربرد کلمه اولین دانشگاه و اخرین پیامبر

ایوان شووالو (روسی: Ива́н Ива́нович Шува́лов؛ ۱ نوامبر ۱۷۲۷ – ۱۴ نوامبر ۱۷۹۷) کسی بود که به او مایسیناس عصر روشنگری روسیه می‌گفتند و اولین وزیر آموزش‌وپرورش روسیه بوده است. اولین تئاتر روسیه، اولین دانشگاه و اولین آکادمی هنر روسیه با مشارکت فعالانه او تأسیس شده‌اند.
بعضی از اولین‌های تاریخ ایران مانند اولین چاپخانه، اولین دانشگاه و شهرک دانشگاهی نه تنها در ایران بلکه در جهان، اولین دادگاه استیناف، اولین چاپ اسکناس، اولین شهرداری، اولین شهربانی، اولین سینمای عمومی، اولین کودکستان و اولین مدرسهٔ کر و لال‌های ایران و اولین خیابانی که در ایران دارای برق شد،اولین سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریز در شهرداریهای ایران در تبریز بوده‌است.