اوتاد در عصر غیبت

معنی کلمه اوتاد در عصر غیبت در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اوتاد از یاران برجستۀ حضرت مهدی (علیه السّلام) هستند.
از آن جا که «اوتاد» جمع «وتد» به معنای میخ است، به نظر می رسد این گروه، از مردان بسیار خالص و دلاور هستند که همچون کوه استوار، در خدمت به آن حضرت به سر می برند.
تعداد اوتاد
از روایات استفاده می شود که «اوتاد» سی تن از یاران خاص حضرت مهدی (علیه السّلام) هستند که همواره در خدمت آن حضرت به سر می برند. هریک از آنان که از دنیا بروند، فرد شایستۀ دیگری جانشین او می شود. امام صادق (علیه السّلام) و امام باقر (علیه السّلام) فرمودند:«لا بد لصاحب هذا الامر من غیبة و لا بد له فی غیبته من عزلة و نعم المنزل طیبة و ما بثلاثین من وحشة»، به ناگزیر، برای صاحب این امر، غیبتی است و به ناگزیر در غیبت او کناره گیری است. و نیکو جایگاهی است مدینه. و با وجود سی نفر ملازم هیچ گونه وحشتی نخواهد بود.
عناوین مرتبط
غیبت، فرید، وحید، یاران حضرت مهدی (علیه السلام) .

جملاتی از کاربرد کلمه اوتاد در عصر غیبت

و بسيارى بايد ظن قوى داشته باشد بر حصول مراداتش ، زيرا كه روز شريف موقفعظيم ، و نفوس مجتمع ، و قلوب به سوى الهى منقطع ، و دستهاى اوليا و غير هم بهسوى او جل شانه بلند شده و گردنها به سوى او كشيده شده ، چشمها از خوف او گريان، و بندها از ترس او لزران و روز روز عطيه و احسان وابدال و اوتاد در محضر حاضر، بناى سلطان بر بخشش و انعام ، و همچنين روز خلعتپوشى صدراعظم دولت عليه عجل الله فرجه وسهل مخرجه در چنين روزى استبعاد ندارد حصول فيض با على مدارجه بالنسبه بكافهناس و خلايق ، آيا گمان خود دارى كه سعى ترا ضايع گرداند، با اينكه منقطع شده اىاز اهل و اولاد و وطن ؟ آيا رحم نمى كنند عربت تو را؟ ما هكذا الظن به و لا المعروف منفضله (يعنى چنين گمانى به او نمى رود، و از احسان او چنين چيزى بر نمى آيد) .