اوانگاری

معنی کلمه اوانگاری در فرهنگستان زبان و ادب

آوانگاری
{phonography} [باستان شناسی، زبان شناسی، علوم کتابداری و اطلاع رسانی] نظامی نوشتاری که در آن نشانه ها بیانگر صداهای منفرد زبان هستند

جملاتی از کاربرد کلمه اوانگاری

سایوز-ام‌اس-۱۶، (به روسی: Союз، آوانگاری: به معنای اتحاد) یک مأموریت سرنشین‌دار سازمان ملی فضانوردی روسیه به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی محسوب می‌شود.
در الفبای آوانگاری بین‌المللی نشان‌دهندهٔ بی‌واکی است.
بَصره (عربی: ٱلْبَصْرَة، آوانگاری: al-Baṣrah) سومین شهر بزرگ عراق با جمعیتی بیش از سه میلیون نفر است. این شهر بندر اصلی کشور عراق است. بصره مرکز استان بصره است و بیشتر جمعیت آن را شیعیان و اقلیت قابل توجه‌ای از اهل‌سنت تشکیل می‌دهند. بصره در تاریخ آغازین اسلام نقش پررنگی داشته‌است.
استپان مایلوویچ ماریانیان (به روسی: Степан Маилович Марянян، آوانگاری: متولد ۲۱ سپتامبر ۱۹۹۱) کشتی‌گیر فرنگی‌کار ارمنی‌تبار تیم ملی کشتی روسیه است.
نجده بن عامر حنفی(عربی: نجدة بن عامر الحنفي، آوانگاری: Najda ibn ʿĀmir al-Ḥanafī؛ در حدود: ۶۳۵ – ۶۹۱/۹۲) رهبر یک دولت جدایی خواه از خوارج در مرکز و شرق عربستان بین سال ۶۸۵ تا زمان کشته شدنش به دست هواداران خود بود. ظهور ناگهانی او بخشی از فتنه دوم بود و فرقه‌ای که وی رهبر آن بود، در مخالفت با خلافت امویان، که سوریه و مصر را کنترل می‌کرد، و خلافت زبیری، که کنترل حجاز و عراق را در دست داشت، ایستادگی کرد.
سایشی کامی بی‌واک یا سایشی سخت‌کامی بی‌واک یک صامت است که در گفتار برخی از زبانهای جهان به کار می‌رود. نماد این همخوان در الفبای آوانگاری بین‌المللی ⟨ç⟩ است.
سایشی دولبی واکدار یک صامت است که در گفتار برخی از زبانهای جهان به کار می‌رود. نماد این همخوان در الفبای آوانگاری بین‌المللی ⟨β⟩ است.
سمر عامر (به عربی: سمر عامر، آوانگاری: زادهٔ ۴ آوریل ۱۹۹۵) یک کشتی‌گیر آزادکار کشور مصر است. وی سابقه حضور در المپیک ۲۰۱۶ ریو و المپیک ۲۰۲۰ توکیو را دارد.
نمادهایی که الفبای آوانگاری بین‌المللی برای نگارش اصوات زبان کردی جنوبی به‌کار می‌رود در مطلب ذیل آمده‌است.
روس‌ها یا مردم روس (به روسی: русские، آوانگاری: روسکیه) گروهی قومی از اسلاوهای شرقی‌اند که خاستگاهشان اروپای شرقی است. ایشان به‌طور عمده در روسیه و کشورهای همسایه سکونت دارند و نام کشور روسیه نیز برگرفته از نام همین قوم است. روس‌ها به زبان روسی سخن می‌گویند که خود زبانی اسلاوی است. همین زبان مادری مشترک در کنار مسیحیت ارتدکس که از سده پنجم هجری در میان روس‌ها رواج یافت، آنان را به هم پیوند می‌دهد.