انجیر خرما

معنی کلمه انجیر خرما در لغت نامه دهخدا

انجیرخرما. [ اَ خ ُ ] ( اِ مرکب ) نامی است که دررامیان به خرمندی دهند. ( از جنگل شناسی ج 2 ص 192 ).

معنی کلمه انجیر خرما در فرهنگ فارسی

نامی است که در رامیان به خرمندی دهند

جملاتی از کاربرد کلمه انجیر خرما

آشپزی مصری به‌طور قابل توجهی به مرور زمان پایدار ماند؛ در واقع، آشپزی مصری امروزی شباهت‌هایی به آشپزی دوران باستان دارد. غذای اصلی مردم مصر نان و آبجو بود، همراه با سبزیجاتی مانند پیاز و سیر و میوه‌هایی نظیر خرما و انجیر. شراب و گوشت فقط در روزهای جشن در دسترس همه بودند، حال آنکه طبقات بالا به‌طور منظم از آن بهره می‌بردند. ماهی، گوشت و پرندگان را نمک سود یا خشک می‌کرد و در خورش می‌پختند یا کباب می‌کردند.
خام‌خواری تغذیه با مواد خام گیاهی است که طبیعت آن را در برابر نور خورشید ساخته و پرداخته و آماده در اختیار بشر قرار داده‌است. این غذاها شامل انواع آبمیوه، میوه‌جات، سبزیجات یا سالادها، آجیل و خشکبار مانند گردو، پسته، فندق، بادام، کنجد و پورهٔ خام آن‌ها و روغن‌های گیاهی، گیاهان دریایی و انواع (جوانه‌ها از قبیل: جوانه گندم، عدس، ماش، نخود، سویا حبوبات و دانه‌های گیاهی) و مواد قندی نظیر کشمش، خرما، انجیر و شکر قهوه‌ای و غیره است که به صورت خام و طبیعی مصرف می‌کنند که می‌توان آن‌ها را به صورت غذاهای ترکیبی درآورد و مورد مصرف قرار داد.
گام به دنیای آجیل تواضع که بگذارید، با انبوهی از طعم‌ها و رنگ‌ها روبرو خواهید شد. از پسته و بادام و گردو گرفته تا کشمش و انجیر و خرما، هر آنچه در دنیای آجیل و خشکبار تصور کنید، در اینجا به بهترین شکل گرد هم آمده‌اند.
زعفران ۱۳ هکتار، انجیر ۴، انگور ۶۲۵، مرکبات ۱۲، خرما ۲۶، انار ۱۵۲، بادام ۶۰، گردو ۱۱، شیرین‌بیان ۲۰۰، بادنجان ۱۰ هکتار که جمعاً ۱۱۱۳ هکتار می‍شود
محصولات باغی این روستا انار. آلو. سیب. گلابی. زردآلو. هلو. گردو توت سیاه و سفید و انواع انگور و آلبالو و گیلاس و خرما و انجیر سبز و سیاه و زیتون و غیره… است
کوه گنو ۲ قله بزرگ به نام نصیری و بازگرد دارد که بلندترین نقطه را تشکیل می‌دهند و از انواع درختان جنگلی و بوته‌های دارویی پوشیده شده‌اند. درختان انگور، سیب، زردآلو، انار، انجیر، نارنگی، لیموترش، نارنج، انبه و خرما طبیعت زیبای منطقه را زینت بخشیده‌اند.
بوندهیشن شامل تقسیم‌بندی ناپخته‌ای از میوه‌های اصلی به سه دسته با سی گونه است: (۱) ده گونه با درون و بیرون خوردنی: انجیر، سیب، به، خیار، انگور، توت، گلابی و غیره (سه مورد غیره ذکر نشده‌اند)؛ (۲) ده گونه که فقط بیرونشان خوردنیست: خرما، زردآلو، سنجد، زالزالک، کنار، آلو، عناب، غیره (دو تا ذکر نشده)؛ (۳) ده گونه که فقط درونش خوردنیست: گردو، بادام، انار، نارگیل، فندق، شاه بلوط، پسته و غیره (سه تا ذکر نشده‌اند).
برخی از مواد جایگزین مورد استفاده عبارت‌اند از: بادام، بلوط، مارچوبه، جو، مالت، راش، چغندر، هویج، ریشه کاسنی، ذرت، سویا، پنبه‌دانه، ریشه قاصدک، انجیر، دانه‌های گاربانزو بو داده، لوپین بو داده، ملاس، دانه بامیه، نخود، دانه خرمالو، پوست سیب زمینی، چاودار، هسته رازیانه‌بو، سیب‌زمینی شیرین، سبوس گندم و هستهٔ خرما
سایر سوغات شهرستان عبارتند از: (صیفی‌جات، پسته؛ گل نرگس، انواع گیاهان داروئی، شیره با ارزش آنغوزه، نارنج-، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی) خرما، خرمالو با عطر و طعم خاص و منحصر بفرد، پسته، بهار نارنج، زعفران، زیره سیاه، عسل خاص و طبیعی طبس، خاکشیر، انواع مربا: (مربای بهار نارنج، مربای نارنجوک (نارنج نارس و کوچک)، مربای بالنگ، مربای پوست پسته، مربای خرما و انجیر، مربای گوجه فرنگی، نان: نون قرص (نان دایره‌ای شکل و خاص شهرستان)، تفتون (نان محلی)