انجمن خیریه حجتیه مهدویه

معنی کلمه انجمن خیریه حجتیه مهدویه در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] انجمن خیریه حجتیه مهدویه، تشکیلاتی با هدف مبارزه با بهائیت و فراهم کردن زمینه ظهور امام عصر، که در سال ۱۳۳۲ توسط شیخ محمود حلبی تأسیس شد. فعالیت های این تشکیلات پیش از انقلاب اسلامی مورد تایید مراجع تقلید بود. گرایش غیرسیاسی انجمن حجتیه در سال های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، موجب بدبین شدن انقلابی ها به آن شد. بعد از انقلاب، این تشکل دچار انشعاب شد. برخی اعضا به انقلابی ها نزدیک شدند و برخی دیگر، همان روال گذشته را ادامه دادند. موضع گیری امام خمینی علیه این تشکیلات در سال ۱۳۶۲، منجر به تعطیلی آن شد. پس از آن بارها اخباری از تجدید حیات انجمن حجتیه منتشر شده، اما هیچگاه به طور رسمی فعالیتی از آن دیده نشده است.
بنیانگذار انجمن حجتیه، شیخ محمود ذاکرزاده تولایی، مشهور به شیخ محمود حلبی، از خطبا و علمای مشهد بود. پس از دهه ۲۰ شمسی و همزمان با رونق فعالیت فرقه بهائیت و فعالیت معتقدان آن در جامعه، بسیاری از روحانیون و اقشار مذهبی درصدد مبارزه و مقابله با این فرقه برآمدند. شیخ محمود حلبی هم که روحانی هیأت مسلم بن عقیل در مشهد بود، هر ساله در روزهای قبل و بعد از نیمه شعبان، در خیابان گوهرشاد (صاحب الزمان فعلی) مشهد که محل سکونت عده ای از بهائیان بود، مراسمی برگزار می کرد.
برخی، حلبی را در برخورد با بهائیان، متأثر از آیت الله شیخ احمد شاهرودی و آثار وی مانند «الحق المبین» (ردیه ای بر مرام و مسلک بابیان و بهاییان) دانسته اند. برخی معتقدند اقدامات حلبی پس از آن آغاز شد که هیأت های مذهبی، شیخ محمود حلبی و سید عباس علوی را مامور تحقیق و پژوهش درباره بهائیت و بهائیان کردند، اما سید عباس علوی پس از مدتی همنشینی با بهائیان، به آنان پیوست و مبلغ بهائیت شد و این رخداد، احساس خطر شیعیان و مخصوصا شیخ محمود حلبی را برانگیخت. بنابر منابعی دیگر، حلبی در سال ۳۲ش، پس از آنکه امام زمان در خواب از او خواست گروهی را برای مبارزه با بهائیت تشکیل دهد، به فکر تاسیس انجمن حجتیه افتاد.

جملاتی از کاربرد کلمه انجمن خیریه حجتیه مهدویه

ساختمان انجمن خیریه ارامنه مربوط به دوره پهلوی اول است و در تبریز، خیابان شریعتی جنوبی، کوچه ارک، پ۷ واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ مهر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۳۴۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
درمانگاه تخصصی شفا وابسته به انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران است.
مجمع عمومی انجمن خیریه زنان ارمنی تهران در سال ۱۹۱۶ میلادی برای انتخاب اعضای هیئت مدیره تشکیل گردید. در آن جلسه تصمیم گرفته شد برای کودکان ارمنی تهران کودکستان دایر کنند. چون برای گشایش کودکستان به پول نیاز بود، در مجمع مزبور پیشنهاد شد که نمایشنامه‌ای برای کسب درآمد به روی صحنه آورده شود. از «هوهانس توماسیان» که از پیشکسوتان تئاتر ارمنیان تهران بود برای همکاری دعوت به عمل آمد. او اپرت (آرشین مال آلان) را برای اجرا برگزید. چون قرار بود که این اپرت برای دوشیزگان و بانوان تهران نمایش داده شود کلیه نقش آفرینان آن را از میان اعضای انجمن خیریه زنان ارمنی تهران انتخاب کردند. (اپرت نمایش اپرایی کوچکی است که ارکستر با آن همراهی می‌کند و آهنگ‌های عامیانه و تفریحی سبک می‌نوازد و جنبه شوخ و شاد دارد).
وی تا آخرین روزهای حیات خود مدیر عامل انجمن خیریه بیرجندی‌های مقیم تهران نیز بود. صلاحیت علوی علی‌رغم محبوبیت بالای مردمی در دو انتخابات مجلس ششم و مجلس هفتم در حوزه انتخابیه بیرجند از سوی شورای نگهبان رد شد و وی نتوانست در کرسی نمایندگی مجلس به خدمت شهرش بپردازد.
آنیک استپانیان در سال ۱۹۱۲ میلادی در تهران به دنیا آمد و پس از کسب تحصیلات ابتدایی در مدارس هایکازیان و ژاندارک، تحصیلات عالی خویش را در رشته دندانپزشکی پی گرفت و در سال ۱۹۴۱ میلادی فارغ‌التحصیل شد. آنیک استپانیان صاحب امتیاز و مدیر مدرسه خواهران روحانی کاتولیک و همچنین مدرسه دخترانه «ساهاکیان» بوده‌است. وی سال‌ها به عنوان رابط میان سازمان زنان ایران و انجمن خیریه زنان تهران به خدمت پرداخت و در ۱۹۶۵ میلادی از طرف این انجمن در کنفرانس حقوق زنان که در ایران برگزار گردید شرکت نمود.
کوثری به عنوان سفیر انجمن خیریه یاری سوئد در ایران معرفی شده است. این انجمن یک سازمان مستقل غیرانتفاعی مردمی است و شعار «کودک خیابانی کمتر، دانش آموز بیشتر» به همراه دارد. هدف این انجمن پشتیبانی همه‌جانبه از کودکان، فراهم آوری شرایط تحصیل و امکانات آموزش‌وپرورش، ساخت مدارس محروم و کتابخانه با حمایت داوطلبانه حامیان مالی در سوئد است.
این نیز که گفتنی است که زکریا ۱۰۰ عدد از این آلبوم را به انجمن خیریه التیام پاوه که زادگاهش است اهدا نموده کرده‌است.