امیری منوچهر

معنی کلمه امیری منوچهر در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] منوچهر امیری فرزند حسن، نویسنده، مترجم و شاعر ایرانی است.وی نواده حاج محمد تقی امیر الامراء بود. وی در سال 1299ش در کرمانشاه متولد شد. در کودکی به تهران آمد و سپس به تبریز رفت و در آنجا تحصیلات ابتدائی خود را به پایان رساند. در سال 1314ش به تهران بازگشت و دوره متوسطه را تمام کرد. سپس از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران لیسانس گرفت. در سال 1322ش در دانشسرای عالی به تدریس پرداخت. در خلال این مدت، موفق به اخذ دکتری ادبیات فارسی شد. از سال 1342ش تا 1348ش، نماینده فرهنگ و هنر در آمریکا بود و پس از بازگشت به ایران، در دانشکده ارتباطات اجتماعی و مدرسه عالی ادبیات به تدریس پرداخت. در سال 1350ش به دعوت دانشگاه یوتا به آمریکا رفت و دو سال در آنجا به تدریس پرداخت و در بازگشت، به استادی دانشگاه شیراز منصوب شد و سرانجام در سال 1364 بازنشسته گردید.
فرهنگ داروها و واژه نامه های دشوار / نوع اثر: کتاب / نقش: نویسنده
سفرنامه جکسن، ایران در گذشته و حال / نوع اثر: کتاب / نقش: مترجم
سفرنامه های ونیزیان در ایران / نوع اثر: کتاب / نقش: مترجم
روس و انگلیس در ایران 1864- 1914 پژوهشی درباره امپریالیسم / نوع اثر: کتاب / نقش: مترجم
مالک و زارع در ایران / نوع اثر: کتاب / نقش: مترجم

جملاتی از کاربرد کلمه امیری منوچهر

مجوز انتشار مجله صدف به‌نام احمد عظیمی بود و از آن ۱۲ شماره از مهرماه ۱۳۳۶ تا اسفند ۱۳۳۷ منتشر شد. در این مجله داستان، شعر، تحلیل و نقد، معرفی کتاب، و اطلاعاتی دربارهٔ نشر و ناشران چاپ می‌شد. از میان کسانی که با صدف همکاری می‌کردند می‌توان به امیرحسین آریان‌پور، عبدالمحمد آیتی، عبدالرحیم احمدی، منوچهر امیری، مهرداد بهار، به‌آذین، سیروس پرهام، فریدون رهنما، سیاوش کسرایی، بهرام صادقی، محمود کیانوش، امیر گل‌آرا، فتح‌الله مجتبایی، تقی مدرسی، مصطفی مقربی و ابوالحسن نجفی اشاره کرد.
شهرام امیری در ۲۳ تیر ۱۳۸۹، از آمریکا خارج شد و ایران اعلام کرد که او در پنجشنبه ۲۴ تیر از طریق قطر وارد ایران خواهد شد. منوچهر متکی وزیر خارجه ی ایران که قبلاً با استناد به یکی از ویدئوهای امیری گفته بود این‌که مشخص شده‌است آقای امیری در آمریکا به سر می‌برد، نشانه ی بارز بی‌صداقتی برای آمریکاست، این بار گفت که باید برای ایران محرز شود که ادعاهای شهرام امیری در مورد ربودنش درست است و باید دید در این دو سال چه گذشته و بعد ببینیم آیا او قهرمان است یا نه.
امیری در بازگشت به ایران، مانند یک قهرمان مورد استقبال مقامات ایرانی از جمله حسن قشقاوی (معاون منوچهر متکی وزیر امور خارجه) قرار گرفت و حلقه‌های گل به او اهدا شد و اعضای خانواده‌اش با چشمان گریان از وی استقبال کردند.
در سال ۲۰۰۹ دولت ایران اعلام کرد که دولت آمریکا با همکاری دولت عربستان یک دانشمند اتمی ایران را که در عربستان برای انجام مراسم حج به سر می‌برد، دزدیده‌است. در مارس ۲۰۱۰ آمریکا ادعا کرد شهرام امیری به غرب پناهنده شده‌است. منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، ابتدا ارتباط امیری با برنامه اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران را رد کرده بود. ایران از زمان مفقود شدن این تبعه خود در عربستان بر ربوده شدن او توسط سرویس‌های امنیتی آمریکا تأکید داشته و همواره آمریکا را مسئول حفظ جان امیری دانسته‌است و برای مشخص شدن وضع این تبعه خود حداقل دو بار مسئولان سفارت سوئیس در تهران را به عنوان حافظ منافع آمریکا احضار کرده بود.