معنی کلمه امامی کاشانی محمد در دانشنامه آزاد فارسی
اِمامیِ کاشانی، محمّد (کاشان ۱۳۱۰ش) روحانی ایرانی، امام جمعۀ موقت تهران و عضو شورای نگهبان. در قم و نجف اشرف به تحصیل علوم حوزوی و دینی پرداخت و ضمن اخذ درجۀ اجتهاد، در حوزۀ علمیۀ قم تدریس کرد. حمایت وی از نهضت امام خمینی (ره) و عضویت در جامعۀ روحانیت مبارز سبب شد تا پس از پیروزی انقلاب اسلامی به یکی از رجال سیاسی و صاحب مقام بدل شود. ازجمله مسئولیت های اوست: سرپرستی مدرسۀ عالی شهید مطهری (سپهسالار سابق)، نمایندگی دورۀ اول مجلس شورای اسلامی، ریاست دیوان عدالت اداری، امامت جمعۀ موقت تهران، عضویت در فقهای شورای نگهبان، عضو شورای بازنگری قانون اساسی، عضو مجلس خبرگان رهبری، عضو جامعۀ روحانیت مبارز، و عضو جامعۀ مدرسین حوزۀ علمیۀ قم. از آثار اوست: خط امان، پژوهشی در موعود ادیان.
معنی کلمه امامی کاشانی محمد در دانشنامه اسلامی
[ویکی نور] آیت الله محمد امامی کاشانی در سال 1310ش در خانواده ای مذهبی در کاشان به دنیا آمد. مقدمات علوم دینی را در کاشان شروع کرد و مقداری از سطح را در حوزه کاشان فراگرفت و برای تکمیل دروس، به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد. وی در درس خارج آیات عظام بروجردی، محقق داماد و امام خمینی(ره) شرکت کرد و 10 سال از محضر پرفیض آنان بهرهمند گردید و فلسفه را در محضر اساتید آیت الله علامه طباطبائی صاحب المیزان و آیت الله سید ابوالحسن قزوینی فراگرفت. و ی در سال های خفقان، در راه سازماندهی مبارزات مردم به رهبری امام خمینی(ره) تلاش های بسیاری انجام داد و در این مسیر بارها دستگیر و در سال 1355ش به شهرستان گنبد کاووس، تبعید شد. پس از آن با دیگر یاران امام(ره) از قبیل شهید دکتر بهشتی و شهید مطهری، هسته مرکزی روحانیت مبارز را پی ریزی کرد. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی، از طرف حضرت امام خمینی(ره) به عنوان یکی از اعضای شورای نگهبان منصوب و در این سمت و مسئولیت خطیر مشغول به انجام وظیفه شد. وی علاوه بر مسئولیت شورای نگهبان، تولیت مدرسه عالی شهید مطهری تهران را به عهده دارد و به تدریس و تربیت طلاب می پردازد. وی یکی از ائمه جمعه موقت تهران و از اعضاء مجلس خبرگان رهبری از استان تهران است. سایت آفتاب، 15 اردیبهشت 1390
جملاتی از کاربرد کلمه امامی کاشانی محمد
همچنین با برپایی جلسات مخفی با جمعی از روحانیون همچون مرتضی مطهری، سید محمد حسین بهشتی، محمدرضا مهدوی کنی، امامی کاشانی، علی اکبرهاشمی رفسنجانی، مروارید، مهدی شاهآبادی، حسن لاهوتی، سید عبدالمجید ایروانی، محلاتی و محمد مفتح در روزهای پنجشنبه، برای کمک به انقلاب، نشر اعلامیه و کمک به خانوادۀ زندانیان و تبعیدشدگان تلاش میکرد. این گروه، بعدها، هستۀ اولیۀ جامعهٔ روحانیت مبارز را شکل داد.
امامی کاشانی پس از بازگشت زادگاهش به تدریس و تألیف و اقامه جماعت و راهنمایی مردم پرداخت.
از جمله مقامهایی که وی در سخنرانیهای خود از آنها نام برده است میتوان به افراد زیر اشاره کرد: عباس واعظ طبسی، تولیت آستان قدس رضوی به همراه فرزندش ناصر واعظ طبسی، آیت الله محمد امامی کاشانی، عضو سابق شورای نگهبان و امام جمعه تهران، محمد یزدی از اعضای سابق شورای نگهبان، مجلس خبرگان، و دبیر جامعه مدرسان حوزه علمیه قم و رئیس سابق قوه قضاییه و فرزندش حمید یزدی، ابوالقاسم خزعلی، عضو جامعه مدرسان و عضو سابق فقهای شورای نگهبان، علی اکبر ناطق نوری، رئیس بازرسی ویژه دفتر آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، حجت الاسلام معزی، معاون دفتر رهبر جمهوری اسلامی، محسن رفیقدوست، رئیس سابق بنیاد مستضعفان و از بنیانگذاران سپاه پاسداران، حبیبالله عسگراولادی، دبیرکل موتلفه اسلامی، علی فلاحیان، وزیر اسبق اطلاعات و علی اکبر هاشمی رفسنجانی به اتفاق فرزندانش.
بار دیگر فعالیتهای خود را از سر گرفت. بخش عمدهای از فعالیتهای ضد رژیم او در این مقطع به عنوان خطیبی سیاسی در مساجد تهران در اسناد ساواک به نام «موسوی» ثبت شدهاست. مهمترین اتفاق این دوره اما تشکیل جامعه روحانیت مبارز است. حسن روحانی در خاطرات خود دربارهٔ تشکیل جامعه روحانیت مبارز تهران میگوید: «تشکیلات جدید و با هدف رهبری نهضت در تهران و شهرستانها تحت عنوان جامعه روحانیت مبارز تهران، در اوایل سال ۱۳۵۶ شکل گرفت. در نخستین جلسهای که تشکیل شد، شماری از مشاهیر روحانیت مبارز مانند شهید دکتر بهشتی، شهید علامه مطهری، موسوی اردبیلی، امامی کاشانی، انواری، موحدی کرمانی، موسوی خویینیها، شهید شاهآبادی، شهید محلاتی، ناطق نوری، اینجانب و تعداد دیگری از دوستان حضور داشتند.» تشکیلاتی که علاوه بر شورای مرکزی جلسات مناطق را نیز بهطور پیگیر برگزار میکرد.
از جمله کسانی که در کلاس درس وی حاضر میشدند عبارت بودند از: محمدرضا مهدوی کنی، اکبرهاشمی رفسنجانی، محمد محمدی گیلانی، محفوظی، حسن صانعی، حسن لاهوتی اشکوری، محمدمهدی ربانی املشی، موسوی یزدی، امامی کاشانی، محمد علی کوشا، ایاد الرکابی،حسین انصاریان و…
ستاد اجرایی فرمان هشت مادهای با عضویت سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی و میرحسین موسوی، محمد امامی کاشانی (رئیس وقت دیوان عدالت اداری)، سید مصطفی محقق داماد (رئیس وقت بازرسی کل کشور)، علی اکبر ناطق نوری (وزیر وقت کشور) و غلامرضا آقازاده (وزیر مشاور) تأسیس شد.
خاموشی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو شورای فرهنگی عمومی و عضو هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم است. او از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۰ مدیر آموزش متوسطه مدرسه عالی شهید مطهری بود. سید مهدی خاموشی در زمان مسئولیت خود در مدرسه عالی شهید مطهری، زمانی معاون امامی کاشانی بود و طرح دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی را اجرا کرد و بعد با حضورش در سازمان تبلیغات نیز در طی شش سال، سالانه ۱۰ دبیرستان علوم و معارف اسلامی را در کشور راهاندازی نمود.
در ۳۰ آذر ۱۳۹۴ و همزمان با ایام ثبتنام نامزدهای پنجمین دورهٔ انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین دورهٔ انتخابات مجلس شورای اسلامی، حسن روحانی، رئیسجمهور و عضو فعلی مجلس خبرگان رهبری با حضور در وزارت کشور، برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان ثبت نام کرد و صلاحیت وی توسط شورای نگهبان، احراز گردید. حسن روحانی در این دوره از انتخابات خبرگان در هر سه لیست مطرح یعنی، فهرست خبرگان مردم به سرلیستیِ هاشمی رفسنجانی، فهرست جامعهٔ روحانیت مبارز به سرلیستیِ محمدعلی موحدی کرمانی و فهرست جامعهٔ مدرسین حوزهٔ علمیهٔ قم به سرلیستیِ محمد یزدی، قرار گرفت و خود نیز سرلیستِ فهرست یاران اعتدال شد که جز در یک مورد مطابق لیست خبرگان مردم بود. همچنین روحانی در ائتلاف فراگیر اصلاحطلبان: گام دوم که حامی دولت بودند به همراه اکبر هاشمی رفسنجانی به عنوان سرلیست حضور داشت. در این دوره از انتخابات خبرگان رهبری، حسن روحانی با کسب ۲٬۲۳۸٬۱۶۶ رأی و در جایگاه سوم پس از اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد امامی کاشانی وارد مجلس خبرگان پنجم شد. آرای او در استان تهران در این انتخابات نزدیک به آرای وی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در استان تهران (۲٬۳۸۵٬۸۹۰ رأی) بود. در این انتخابات احمد جنتی شانزدهم شد و محمد یزدی، رئیس مجلس خبرگان و محمدتقی مصباح یزدی نتوانستند رأی مردم را برای ورود به خبرگان پنجم بدست آورند.
شخصیتهایی مانند احمد آذری قمی، رئیسجمهور سید علی خامنهای و سخنگوی شورای نگهبان محمد امامی کاشانی از حامیان جناح محافظهکار بودند. پایگاه اجتماعی جناح محافظهکار اساساً سرمایهداران سنتی بازار و روحانیون عالیرتبهای بود که به تفسیر محدود از ولایت فقیه اعتقادی ندارند. بین سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۶، اشخاصی مانند رئیس مجلس اکبر هاشمی رفسنجانی و وزیر امور خارجه علیاکبر ولایتی در ائتلاف با چهرههای تندرو مانند نخستوزیر میرحسین موسوی، دادستان کل کشور سید محمد موسوی خوئینیها، نمایندهٔ مجلس هادی غفاری، و وزیر کشور سید علیاکبر محتشمیپور، جناح دولتگرا–اصلاحطلب را تشکیل میدادند.