[ویکی فقه] ما می توانیم با توجه به ویژگی ها و دیگر خصایص حضرت عباس (علیه السلام)، راه استقامت در مسیر حق و صراط مستقیم و اطاعت از امام و ولی خود را بیاموزیم و به گونه ای باشیم که آخرت خود را فدای دنیا و زندگی دنیوی خود نکنیم. حضرت عباس بن علی بن ابی طالب (علیه السلام)، از جمله بزرگ ترین شخصیت ها در مکتب تشیع به شمار می رود. او دارای ویژگی های اخلاقی بسیار والایی است؛ تا جایی که مقامی نزدیک به معصومان دارد. ← روایتی از امام سجاد برخی ویژگی های او که می تواند الگویی برای همه باشد، عبارت اند از: ← شجاعت ۱. ↑ شیخ صدوق، الامالی، ص۵۴۸، بیروت، اعلمی، چاپ پنجم، ۱۴۰۰ق. ...
جملاتی از کاربرد کلمه الگو بودن حضرت عباس
و اما ((وظايف امامت ))، عبارت است از هدايت و راهنمايى مردم به سوى خير و صلاح و بالاخره تعليم و تربيت مردم و تزكيه نفوس ايشان و الگو بودن خود امام در اين مرحله ولذادر قرآن كريم هدف از امامت را هدايت قرار داده است
و آنها كه گمان مى كنند منظور از امامت سرمشق و الگو بودن براى مردم بوده بايد بهآنها گفت اين صفت براى ابراهيم و تمامى انبياء ورسل از آغاز دعوت نبوت وجود دارد و به هميندليل پيامبر بايد معصوم باشد چرا كه اعمالش الگو است .
ج : چگونه مى توان پذيرفت كه اين گروه و الگو بودن آنان براى ديگران كه باهمين توجيه نيز عده زيادى در اين نبردها شركت مى كردند ما نمى توانيم نقش آنان را درگمراه كردن مردم و تضعيف حكومت دينى ناديده بگيريم و آنان را تبرئه كنيم .
از سخنان مولاى متقيان به خوبى استفاده مى شود كه نقش امام در جامعه از آن جهت كه اماماست ، سر مشق و الگو بودن اوست براى مردم كه بايد از نظرعمل و كردار، پيرو امام باشند و اگر مردم نتوانند تا حد اعلاى تزكيه نفس پيش روند،وظيفه دارند كه به اندازه توانايى خود از امامشان پيروى بنمايند.
در آيـات فـوق آمـده اسـت هـم تـاكـيـدى اسـت بـر اسـتـقـامـت واعـتـدال قـرآن و خـالى بـودن از هـر گونه ضد و نقيض ، و هم اشاره اى است به جاودانىبودن اين كتاب بزرگ آسمانى و هم الگو بودن براى حفظ اصالتها و اصلاح كژيها وپاسدارى از احكام خداوند و عدالت و فضيلت بشر.