الوزرد
معنی کلمه الوزرد در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه الوزرد
بافت ساخت و ساز بیشتر منازل تا چند سال پیش به صورت سنتی و خشت و گل بوده که به دلیل منطقه زلزله خیز بافت آن تغییر اساسی نموده و به صورت استاندارهای روز درآمده ولی مرکز روستا توانسته بافت قدیمی خود را تا حد زیادی حفظ کند. روستای سیور دارای گونههای زیاد درختان میوه، غلات، حبوبات، تره بار، صیفیجات است ولی عمده درآمد مردم باغات سیب آن که از نظر کیفیت جزء بهترینها بوده و بیشتر محصولات سیب آن صادر میگردد ولی متأسفانه به دلیل نبود سردخانه و صنایع بستهبندی سود حاصل از این باغات سیب بیشتر نصیب دلالها میشود. از جمله درختان میوه میتوان سیب (قرمز، گلاب، طلایی و..) گردو، بادام، گلابی، انگور، هلو، توت قرمز، آلوزرد، زرد آلو، گیلاس، آلبالو، سیب دره ای (ترش و شیرین)، و انواع درختان میوه بومی روستا را نام برد.
۱- غلات مثل گندم - جو ۲- حبوبات مانند لوبیا - عدس - نخود - ماش ۳- باغات مثل سیب - انگور - هلو- بادام -گردو - آلوسیاه و آلوزرد - آلوبالو - گیلاس- ۴-محصولات جالیزی= گوجه -بادمنجان -سیب زمینی- شلغم و......
در این منطقه باغات سیب زردآلو، آلوزرد، انجیر، انگور، گردو، بادام و گیلاس به وفور یافت میشود و هر باغ مطعلق به یک خانوار است و این خانوارها از چشمه ای که در این منطقه وجود دارد آب شرب خود را تأمین میکنند که بعضاً این آب در ماه شهریور کمی خشک میشود و در زمستان با بارش باران و برف، مجدداً زیاد میشود. این منطقه طبیعتی بکر و ناب دارد.