الهدایه فی اصول الفقه

معنی کلمه الهدایه فی اصول الفقه در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] الهدایة فی اصول الفقه (کتاب). «الهدایة فی اصول الفقه» تقریرات درس اصول آیة الله، سید ابو القاسم خویی (م ۱۴۱۳ ق) است که توسط آیة الله، شیخ حسن صافی اصفهانی ، به زبان عربی ، به رشته تحریر درآمده است. مقرر، پس از شرکت در دوره دوم درس ایشان، این کتاب را تالیف نموده اند.
این کتاب، یک دوره کامل اصول فقه شامل جمیع مباحث اصولی است که چکیده و خلاصه ای از مطالب فرائد الاصول ، کفایة الاصول و به خصوص اجود التقریرات می باشد.کتاب الهدایة فی اصول الفقه در کنار سایر تقریرات درس ایشان، نظیر مصباح الاصول و جواهر الاصول و محاضرات فی اصول الفقه از بهترین تقریرات درس معظم له است. کتاب موجود از نسخه ای که به خط مؤلف بوده، نسخه برداری شده است که این امر، بر اعتبار کتاب می افزاید.کتاب، در سال ۱۳۶۹، به پایان رسیده است و توسط مؤسسه صاحب الامر عجّل الله فرجه الشریف ، در چاپ خانه ستاره، در قم چاپ شده است. جلد اول و دوم، در سال ۱۴۱۷ ق و جلد سوم و چهارم، در سال ۱۴۱۸ ق، انتشار یافته است.ساختارکتاب، دارای چهار جزء است و مجموعا مشتمل بر یک مقدمه، هشت مقصد و یک خاتمه می باشد.
[ویکی فقه] الهدایه فی اصول الفقه (کتاب). «الهدایة فی اصول الفقه» تقریرات درس اصول آیة الله، سید ابو القاسم خویی (م ۱۴۱۳ ق) است که توسط آیة الله، شیخ حسن صافی اصفهانی ، به زبان عربی ، به رشته تحریر درآمده است. مقرر، پس از شرکت در دوره دوم درس ایشان، این کتاب را تالیف نموده اند.
این کتاب، یک دوره کامل اصول فقه شامل جمیع مباحث اصولی است که چکیده و خلاصه ای از مطالب فرائد الاصول ، کفایة الاصول و به خصوص اجود التقریرات می باشد.کتاب الهدایة فی اصول الفقه در کنار سایر تقریرات درس ایشان، نظیر مصباح الاصول و جواهر الاصول و محاضرات فی اصول الفقه از بهترین تقریرات درس معظم له است. کتاب موجود از نسخه ای که به خط مؤلف بوده، نسخه برداری شده است که این امر، بر اعتبار کتاب می افزاید.کتاب، در سال ۱۳۶۹، به پایان رسیده است و توسط مؤسسه صاحب الامر عجّل الله فرجه الشریف ، در چاپ خانه ستاره، در قم چاپ شده است. جلد اول و دوم، در سال ۱۴۱۷ ق و جلد سوم و چهارم، در سال ۱۴۱۸ ق، انتشار یافته است.
ساختار
کتاب، دارای چهار جزء است و مجموعا مشتمل بر یک مقدمه، هشت مقصد و یک خاتمه می باشد.
گزارش محتوا
در مقدمه، از موضوع علم ، تعریف علم اصول ، وضع ، مصحح استعمال مجازی و... سخن به میان آمده است. مقاصد هشت گانه کتاب، عبارتند از: اوامر ، نواهی ، مفاهیم ، عام و خاص ، مطلق و مقید ، ادله عقلیه و شرعیه ای که در طریق استنباط واقع می شوند، اصول عملیه ، تعارض ادله و امارات.در خاتمه، بحث اجتهاد و تقلید مطرح شده است.
← جلد اول
...

جملاتی از کاربرد کلمه الهدایه فی اصول الفقه

در حوزه درسی آقانجفی در طول مدت بیش از سی سال (از زمان وفات پدر در سال ۱۳۰۱ تا زمان وفات خود در سال ۱۳۳۲) عده زیادی از فضلا شرکت کردند. نویسنده کتاب «بیان سبل الهدایه فی ذکر اعقاب صاحب الهدایه، یا تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان در ۲قرن اخیر» دربارهٔ شاگردان آقانجفی تحقیق کرده، اسامی ۶۷ نفر از آنان را ذکر کرده‌ است