معنی کلمه الامام الصادق علیه السلام در دانشنامه اسلامی
[ویکی نور] مطالب این اثر در دو جلد تنظیم شده ولی چاپ آن به شکل تک جلدی تنظیم شده است. همانگونه که مؤلف در طلیعه این کتاب بیان میکند، با توجه به معاصرت امام ششم با دو دولت اموی و عباسی، وی ابتدا به بیان کلیاتی درباره عصر آن حضرت و فرقه های موجود در این زمان پرداخته است. مباحثی که مؤلف در این دو جلد به آن میپردازد چنین است: بنی امیه، بنی عباس، مرجئه، معتزله، شیعه و شعبه های آن، خوارج، تقیه، حیات علمی امام و بیان علوم مختلف، مناظرات، سیره و اخلاق امام، کرامات، برگزیده سخنان، وصایا، حکمتها، ولادت و وفات، اولاد، راویان. مؤلف در بخش اخیر راویان آن حضرت را نام برده و شرح حال کوتاهی از آنان ارائه میدهد. مرحوم مظفر با اینکه کتاب را به شیوه سنتی نوشته، لیکن سعی کرده مآخذ خود را چه به طور غالب در متن و چه در پاورقی نام ببرد. در عین حال موارد زیادی هم هست که وی از منبع خود یاد نکرده و مطالب را آورده است. الامام الصادق(ع)، محمد حسین المظفر، دو جلد در یک جلد، قم، مؤسسة النشر الاسلامی، دوم، 1421ق. مطالعه کتاب الإمام الصادق علیه السلام در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور
جملاتی از کاربرد کلمه الامام الصادق علیه السلام
232- رجوع شود به كتاب الامام الصادق والمذاهب الاربعة ، ج 1، ص 259 .
248- الامام الصادق والمذاهب الاربعة ، ج 1، ص 234 .
دانشگاه امام صادق یک دانشگاه غیرانتفاعی است که هزینههای خود را از سرمایهگذاریهای هلدینگ جامعة الامام الصادق و مجموعه کارخانجات نساجی جامعه، کارخانهٔ مصادره شدهٔ داروسازی لقمان، پاساژ نور و میلاد نور در تهران، کمکهای دولتی و تعدادی از بازاریهای تهران تأمین میکند.
2 - نادى الامام الصادق عليه السّلام - يعنى : باشگاه امام صادق - عليه السّلام - براىجشنها و جلسات فرهنگى و مذهبى .
238- الامام الصادق والمذاهب الاربعة ، ج 5، ص 18 - 22 .
شرف الدين در مقام يك مصلح دلسوز و آگاه ، باشگاهمجلل و زيباى نادى الامام الصادق عليه السلام را تاءسيس كرد تا بدين طريق از شركتجوانان در محافل دشمنان و بدخواهان جلوگيرى كند. علاوه بر آن . مسجدى در نزديكىمدرسه جعفريه و باشگاه امام صادق عليه السلام ساخت تا دانش آموزان و كسانى كه بهباشگاه مى آيند، فرايض دينى خود را در مسجد انجام دهند.(340)
13- ( الامام الصادق عليه السلام ) علامه محمدحسين مظفر 1/180.
109- ر.ك : العاملى ، السيد امين ، المجالس السنية ، ج 5، ص 209. اين قضيه ،مشهور است و سنى و شيعه آن را نقل كرده اند: ر.ك : الرفاعى ، محمدبن سراج الدين ،صحاح الاخبار، ص 44، به نقل از حيدر، اسد، الامام الصادق و المذاهب الاربعة ، ج 1، ص56، ابن حجر در الصواعق المحرقة (ص 120) مى گويد: از امام جعفر صادق آن قدرمردم دانش گرفتند كه كاروان آن را حمل مى كرد. در همه گيتى نام او پخش شد وبزرگانى هم چون يحيى بن سعيد، ابن جريح ، مالك ، ابوحنيفه ، شعبه و ايوبسختيانى از او روايت كرده اند.
237- الكنى و الالقاب ، ج 1، ص 50 و الامام الصادق والمذاهب الاربعة ، ج 1، ص281 .
638- الامام الصادق والمذاهب الاربعة ، ج 1، ص 175 - 180، ج 3، ص 164 - 165.