اعمال مسجد کوفه

معنی کلمه اعمال مسجد کوفه در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] اعمال مسجد کوفه، مجموعه ای از زیارات، نمازها و دعاهایی است که در مسجد کوفه بجا آورده می شود.
ورود به مسجد کوفه بهتر است از باب الثّعبان باشد. نام این در از قدیم باب الثعبان بوده و داستانش چنین است: هنگامی که امیرالمؤمنین (ع) بالای منبر بود، یکی از جنّیان به صورت اژدهایی از این در وارد مسجد شد، نزد حضرت آمد و سوالی پرسید؛ بعد از شنیدن جواب، از همین در بازگشت؛ از آن به بعد، این در «باب الثعبان» نام گرفت. این معجزه آشکار امیرالمؤمنین (ع) چنان بر معاویه گران آمد که برای تغییر نام این در، دستور داد فیلی را برای مدتی بر کنار آن در بستند و به مرور نام آن را به «باب الفیل» تغییر داد. این در با نام اصلی آن، باب الثّعبان شناخته می شود.
آنگاه برو به طرف ستون چهارم نزدیک باب الانماط که روبروی ستون پنجم و به ستون حضرت ابراهیم (ع) معروف است و چهار رکعت نماز بخوان به این ترتیب که دو رکعت آن را با حمد و سوره قل هواللّه و دو رکعت دیگر را با حمد و سوره قدر. وقتی نماز را به پایان بردی تسبیحات حضرت زهرا (س) را ذکر و بعد این گونه سلام کن:

جملاتی از کاربرد کلمه اعمال مسجد کوفه

مادر سعيد اعمال مسجد را فرا مى گيرد، با پسرش محمد نعيماعمال مسجد را انجام مى دهد، آنگاه عريضه اى تهيه مى كند و آن را در چاه مى اندازد، و بادلى سرشار از اميد به ذيل عنايت حضرت بقيه الله - ارواحنا فداه -متوسل مى شود.
او هميشه در خدمت پدر بود، جز شبهاى چهارشنبه كه به مسجد سهله مى رفت و در آن شبهابه خاطر اعمال مسجد سهله و شب زنده دارى در مسجد نمى توانست در خدمت پدر باشد. ولىپس از مدتى ترك كرد و به مسجد سهله نرفت .
مادر سعيد اعمال مسجد را فرا مى گيرد، با پسرش ، محمدنعيم ،اعمال مسجد را انجام مى دهد، آن گاه عريضه اى تهيه مى كند و آن را در چاه مى اندازد وبادلى سرشار از اميد به ذيل عنايت حضرت بقيه الله - ارواحنافداه -متوسل مى شود.
3 - آيا اعمال مسجد كه در روايات وارد شده براى مسافر و غير مسافر يكسان است ؟
روز چهلم پس از اعمال مسجد جمكران و انجام دستور، ظهر شد، موذن اذان گفت ، نماز جماعتبر پا شد، پس از اداى نماز ظهر و عصر، شخصى به نزد من آمد و گفت : آيا نمى خواهىامام زمان خود را زيارت كنى ؟
گويا احتمال دادند كه خواندن آن جناب ، اين دعا را در آنجا به جهت خصوصيّت مكان باشد.پس ، از اعمال مسجد خواهد بود. و محتمل است كه به جهت خصوصيت زمان باشد، پس ، ازادعيه ماه رجب باشد و لهذا در هر دو جا ذكر فرموده اند واول به نظر اقوى است اگرچه احتمال مى رود كه از ادعيه مطلقه باشد و اختصاصى بهزمان يا مكان نداشته باشد و دعا اين است :
7 - آيا ايام هفته و شبهاى آن تفاوتى در اعمال مسجد دارد و آيا شب چهارشنبه خصوصيتىدارد؟
وى چهل روز به مسجد جمكران رفت ، پس از اعمال مسجد، به دستور اينجانبعمل نمود، روز چهل و يكم به نزد اينجانب آمده ، با روئى باز وخوشحال و بشاش ، و اظهار داشت كه تشرفحاصل نموده است ، از وى خواستم كه اصل جريان واقعه را برايم تعريف نمايد، از بيانواقعه خوددارى مى نمود.