اشنایی با تقریب مذاهب اسلامی

معنی کلمه اشنایی با تقریب مذاهب اسلامی در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] آشنایی با تقریب مذاهب اسلامی. آشنایی با تقریب مذاهب اسلامی، اثر محمدتقی فخلعی، پژوهشی است پیرامون مسئله تقریب مذاهب و تببین نقش حج در آن، که به زبان فارسی و در دوران معاصر نوشته شده است.
کتاب با پیشگفتاری از نویسنده آغاز و مطالب در پنج بخش سامان یافته است.
نویسنده در ابتدا به تببین و توضیح مسئله تقریب مذاهب و امکان و جواز آن پرداخته و سپس، اصول و مبانی آن را تشریح کرده است. در پایان، از موانع تقریب و نقش حج در آن، بحث به میان آورده است.
در پیشگفتار، به توضیح موضوع کتاب، پرداخته شده است .
در بخش اول، مقصود از تقریب مذاهب اسلامی، توضیح داده شده است. به نظر نویسنده، با وجود تأکیدی که در زمان ما بر مسئله تقریب مذاهب اسلامی می شود، تاکنون تعریف یک سانی از آن، که مورد اتفاق نظر صاحب نظران مسلمان باشد، ارائه نشده است؛ ازاین رو، نویسنده دیدگاه های موجود درباره چیستی و چگونگی تقریب مذاهب اسلامی را به صورت زیر عنوان و بررسی کرده است: گزینش مذهب معیار؛ وانهادن مسائل اختلافی؛ آزادی در گزینش هریک از مبانی و دیدگاه های مذاهب؛ ملاحظات و مصلحت اندیشی های سیاسی و گفتگوی صحیح و سازنده مذاهب .

جملاتی از کاربرد کلمه اشنایی با تقریب مذاهب اسلامی

زمینه‌های تقریب مذاهب اسلامی، تمام ابعاد زندگی پیروان این مذاهب در بر میگیرد. ازآن جمله است: (اعتقادات، فقه و قواعد آن، اخلاق و فرهنگ اسلامی، تاریخ، موضع گیری‌های سیاسی امت اسلامی).
۴- عضو هیئت داوران دومین کنگره بین‌المللی «شاعر رسول الرحمه» که توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با حضور ۱۰ کشور عربی و اسلامی در قم برگزار گردید.
سید موسی موسوی قهدریجانی (زادهٔ ۱۳۲۷ در قهدریجان، اصفهان) سیاست‌مدار ایرانی است. وی نماینده کرمانشاه در مجلس خبرگان قانون اساسی بود. وی پس از پایان کار این مجلس به سمت نماینده روح‌الله خمینی در غرب کشور منصوب شد. وی پس از آن سمت قائم‌مقام مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را بر عهده دارد.
روز ۱۸ اسفندماه ۱۳۹۵ پس از برگزاری مراسم نکوداشت واعظ‌زاده خراسانی، کتابخانه دانشگاه مذاهب اسلامی با حضور علما و شخصیت‌های برجسته در عرصه تقریب مذاهب اسلامی به نام واعظ‌زاده نامگذاری شد.
اراکی در نجف، عراق متولد شد و تحصیلات خود را در حوزه علمیه نجف شروع کرد. او در سال ۱۳۵۴ به ایران آمد و پس از استقرار جمهوری اسلامی به ریاست دادگاه‌های انقلاب اسلامی آبادان و خرمشهر، ریاست دادگاه‌های انقلاب اسلامی خوزستان، ریاست دادگستری استان خوزستان و امامت جمعه دزفول منصوب شد. در زمان جنگی تحمیلی، وی امام جماعت مسجد نجفیه دزفول را هم بر عهده داشته‌است. در سال ۱۳۷۳ به مدت ده سال به عنوان نماینده رهبر جمهوری اسلامی ایران به انگلستان اعزام شد و مرکز اسلامی انگلیس را پایه نهاد و سرپرستی کرد. رهبر ایران او را در ۲۰ تیر ۱۳۹۱ به دبیرکلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی منصوب کرد. اراکی در سال ۱۳۹۸ پیش از پایان دوره حکم خود به منظور تمرکز بر فعالیتهای علمی از این سمت کنار رفت.
مجمع جهانی اهل بیت، جامعة المصطفی العالمیه، بنیاد دایرةالمعارف اسلامی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی قرآن سازمان‌های فرهنگی تأسیس‌شده توسط خامنه‌ای هستند.
. محمد واعظ زاده خراساني اولین دبیر کل این مجمع توسط سید علی خامنه‌ای رهبر ایران منصوب شد. دبیر کل کنونی مجمع حمید شهریاری است. هزینه‌های این مجمع از بودجه ملی ایران تامین می‌بودجه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دانشگاه زیر مجموعه آن ۵۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده‌است.