اشنایی با تفاسیر و مفسران

معنی کلمه اشنایی با تفاسیر و مفسران در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] آشنایی با تفاسیر و مفسران. آشنایی با تفاسیر و مفسران اثر ابوالفضل علامی، قدرت الله فرقانی و سید علی حسینی، پژوهشی است پیرامون تفاسیر و مفسران اسلامی، از صدر اسلام تا کنون. هدف نویسندگان از تدوین این اثر، آن است که خوانندگان، ضمن آگاهی از مفاهیم علوم قرآنی، با مفسران معروف قرآن و شرح حال، روش تفسیری، نام تفسیر و طبقات مفسران، آشنا شوند.
قرآن کتاب انسان ساز و اقیانوس بی کرانی است و ازآنجاکه آشنایی با این گنجینه بی بدیل، از زوایای مختلف، یک ضرورت است، مرکز تحقیقات اسلامی نمایندگی ولی فقیه در سپاه، جهت آشنایی و الفت جامعه، به خصوص پاسداران جان برکف، نوشتار حاضر را تهیه و تدوین نموده است.
کتاب با پیشگفتار مرکز تحقیقات اسلامی نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران و مقدمه معاونت متون آموزشی و کمک آموزشی مرکز تحقیقات اسلامی آغاز و مطالب در شانزده درس، تنظیم شده است.
در پایان هر درس، خلاصه ای از مباحث هر درس، به همراه پرسش هایی مربوط به مطالب مطرح شده، ارائه گردیده است.
در پیشگفتار، به توضیح مشخصات نظام آموزشی عقیدتی- سیاسی سپاه پاسداران، پرداخته شده و در مقدمه، به موضوع کتاب، اشاره شده است.
درس اول، به توضیح علوم قرآنی، پرداخته شده است. مقصود از علوم قرآنی، علومی است که برای فهم و درک معانی کلام خدا، قبل از آن، به عنوان مقدمه، باید آموخته شود. تعدادی از علمای اسلام به شرح مباحث علوم قرآنی پرداخته و این علوم را به تفکیک مورد بحث قرار داده اند. در شمارش این علوم برخی، عناوین کلی را ذکر کرده و برخی با احصای جزئیات، گاهی آن علوم را تا 80 مورد نیز دانسته اند. نویسندگان برای رعایت اختصار، به تعدادی از عناوین مهم آن اشاره کرده اند که عبارت اند از: نزول قرآن؛ مکی و مدنی؛ شناخت سوره و آیه؛ جمع و تدوین قرآن؛ رسم الخط و کتابت قرآن؛ قرائات و تجوید؛ غریب القرآن؛ ناسخ و منسوخ؛ اسباب نزول؛ محکم و متشابه و اعجاز قرآن. ایشان درباره رابطه علوم قرآنی و تفسیر می گوید: علوم قرآنی بیشتر شامل مباحثی است که به بحث از ظاهر قرآن، کیفیت و محل نزول، کمیت آیات و سور، قرائات و... می پردازد و تفسیر بیشتر به بحث از پیام های آیات قرآنی برمی گردد. علوم قرآنی در خدمت تفسیر است و تفسیر برای نزدیک کردن انسان به هدف قرآن که تربیت انسان هاست، می باشد.

جملاتی از کاربرد کلمه اشنایی با تفاسیر و مفسران

این کتاب شامل مقدمه‌ای طولانی و سی‌باب دربارهٔ امثال عربی بر وزن افعل، امثال مولَّدین و حَضَریّین (شهرنشینان) و خرافات رایج مرتبط با امثال، همراه با تفاسیر و حکایاتی دربارهٔ وجه تسمیه آن‌ها، شرح کلمات نامأنوس و ناآشنا با استفاده از اقوال لغویان، اشاره به امثال هم‌معنی با آن‌ها و استناد به شواهد قرآنی، حدیثی و شعری است.