اسکاریس
معنی کلمه اسکاریس در فرهنگ عمید
= آسکاریس
معنی کلمه اسکاریس در دانشنامه عمومی
آسکاریس لومبرکوئیدس موجب بیماری آسکاریازیس ( به انگلیسی: ascariasis ) در انسان می شود. آسکاریس، یکی از مهم ترین و شایع ترین کرم های انگلی روده ای است. از مهم ترین عوارض ابتلا به آسکاریازیس می توان به سوء تغذیه مزمن اشاره کرد؛ زیرا این کرم به تغذیه از مواد غذایی موجود در روده می پردازد. در واکنش به کرم، ممکن است گرانولوما در روده تشکیل شود که آن نیز در نتیجه می تواند منجر به انسداد روده شود.
آسکاریس ها معمولاً سفیدرنگ تا صورتی هستند. طول آسکاریس ماده ۲۰ تا ۳۵ سانتی متر است. آسکاریس نر کوتاه تر و نازک تر از آسکاریس ماده است و به طور میانگین، ۱۵ تا ۳۰ سانتی متر است.
این کرم تخم گذار است. تخم های این کرم در سرما و رطوبت و در مقابل پاره ای مواد شیمیائی خیلی مقاومند و ممکن است تا ۵ سال زنده بمانند ولی در خشکی و مقابل نور آفتاب بیشتر از چند هفته زنده نمی مانند. تخم این انگل از راه آب، خاک و غذای آلوده وارد بدن می شود.
• شستشوی دست ها قبل از غذا خوردن
• خودداری از وارد کردن انگشتان به دهان
• احداث توالت های بهداشتی و دفع بهداشتی مدفوع و آموزش بهداشت در مورد به کارگیری مستراح های بهداشتی، بهداشت فردی ـ همگانی و دگرگونی الگوهای رفتاری
• راه اندازی سیستم های بهداشتی
• استفاده نکردن از کود انسانی در کشاورزی
• شستن دقیق میوه ها و سبزی ها به خصوص آن هایی که به شکل بوته و درختچه هستند و در معرض آلودگی های منتقله از مدفوع سگ و گربه هستند مانند خیار، گوجه، کاهو، توت فرنگی و غیره. توصیه شده چند برگ رویی کاهو یا پوست میوه هایی مانند هویج هم قبل از مصرف کنده شده و دور ریخته شده و سپس مصرف شوند.
مهمترین علایم این بیماری اختلالات دستگاه گوارش ( درد شکم، تهوع، استفراغ، پرآبی دهان، پرخوری، لاغری ) اختلالات دستگاه تنفس و همچنین اختلالات عصبی مانند لرزش و تشنج، عصبانیت و زودرنجی، دیدن خواب های آشفته، پریدن از خواب، سردرد و سرگیجه است.
جملاتی از کاربرد کلمه اسکاریس
انواع انگل میتواند ریهها را مبتلا کند، از جمله: توکسوپلاسما گوندی، استرونگیلوئید استرکورالیس، آسکاریس، و پلاسمودیوم مالاریا. این ارگانیسمها بهطور معمول از طریق تماس مستقیم با پوست، بلع، یا از طریق یک حشره ناقل وارد بدن میشوند. بهجز پاراگونیموس وسترمانی، بسیاری از انگلها مشخصاً ریهها را مبتلا نمیکنند، بلکه ریهها را بهطور غیرمستقیم از طریق قسمتهای دیگر درگیر مینمایند. برخی انگلها، بهخصوص آنهایی که به گونههای آسکاریس و استرونگیلوئید تعلق دارند، واکنش ائوزینوفیلیک شدید را موجب میشوند که ممکن است به سینه پهلو ائوزینوفیلیک منجر شود. در عفونتهای دیگر مانند مالاریا، ابتلای ریه در درجه اول مربوط به التهاب سیستمیک ناشی از سیتوکین است. در جهان توسعهیافته این عفونتها در افرادی که از سفر بازمیگردند یا در بین مهاجران بیشتر شایع است. در سطح جهان بیشترین شیوع این عفونتها در کسانی است که دچار نقص سیستم ایمنی هستند.
این سندرم اولین بار در سال ۱۹۳۲ توسط " ویلهلم لفلر " مطرح شد. وی مشاهدات خود را در بیمارانی که مبتلا به پنومونی ائوزینوفیلی ناشی از آسکاریس لومبریکوئید و کرمهای حلقه ایی و نکاتور امریکانوس بودند، بیان نمود.
انواع کرم پهن مثل کخ، آسکاریس، کرم کدودانه، یوکاریالی در قسمتهای مرکزی آمریکای لاتین کشف شده است و امثال اینها…