اسلام گرای دوم

معنی کلمه اسلام گرای دوم در لغت نامه دهخدا

اسلام گرای دوم. [ اِ گ ِی ِ دُوْ وُ ] ( اِخ ) یکی از خانان کریمه ( قرم ). وی را در زمان پدر خویش دولتگرای خان بطریق گرو باستانبول بردند و در زمان سلطان سلیمانخان قانونی و سلطان سلیم خان مظهر لطف و طرف توجه بود و بهنگام جلوس سلطان مرادخان ثالث از نظر افتاد و در نتیجه در قونیه اقامت کرد. در سنه 992 هَ. ق. مقتضیات عزل برادر وی محمدگرای خان ثانی فراهم شد و او را با منشور شاهانه بکریمه فرستادند، در نتیجه خان سلف فرار بر قرار اختیار کرد ولی موفق نشد و در اثنای گریز بقتل رسید. اسلام گرای دوم نخستین خاقانی است که در کریمه و کشورهای تابعه این خانی اسم سلاطین عثمانی را از اسم خانها جلو انداخته و خطبه را نخست بنام آنان خواند. اسلام گرای خان مدبر و دانا بود و بعد از سه سال حکمرانی در تاریخ 996 درگذشت و در جامعکبیر آقکرمان مدفون گردید. ( از قاموس الاعلام ترکی ).

جملاتی از کاربرد کلمه اسلام گرای دوم

حمله در سنت کوئنتین-فالاویر یکی از پنج حمله اسلام گرایان بود که در همان روز در سراسر جهان از جمله در تونس، کویت، سومالی و سوریه انجام شد. این حملات سه روز پس از انتشار پیام صوتی ابو محمد عدنانی، رهبر ارشد داعش رخ داد که طرفداران مبارز را ترغیب می‌کرد یک سال پس از اعلام زمان ماه رمضان توسط داعش به حمله بپردازند.
این ممنوعیت توسط داگلاس موری مورد انتقاد قرار گرفت. وی اظهار داشت که مبلغین نفرت اسلام گرایان هنوز هم مجاز به ورود به انگلیس هستند ، و اعتقاد خود را بر این باور داشت که آنچه گلر و اسپنسر می گویند بسیار قابل اعتراضتر از نظرات و اظهارات روحانیون مسلمان افراطی مانند محمد العارفه است که اجازه ورود به اندکی قبل از تحریم اسپنسر و گلر در انگلیس.
روشنفکران لیبرال در مطبوعات با مبارزات هماهنگ علیه آنها توسط اسلام گرایان مواجه شده‌اند. در سال۲۰۰۵، صدها تن از اسلام‌گرایان شیعه پس از انتشار کاریکاتورهایی در مورد پیروزی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ایران، در مقابل دفاتر الایام تظاهرات کردند. در حالی که یک کمپین اسلام گرایان سنی علیه سردبیر روزنامه، عیسی الشایگی، در کنفرانسی از فدراسیون بین‌المللی روزنامه نگاران محکوم شد: «حمله وحشیانه و بی‌دلیل به یک همکار محترم و برجسته نمونه ای از شخصیت نابردبار و غیر دموکراتیک سیاست افراطی است. که به‌طور فزاینده ای علیه مطبوعات آزاد مورد استفاده قرار می‌گیرد."
دولت ناگزیر شد به خواست تظاهرات کنندگان مخالف دولت تمکین کند؛ اما این تمکین با مخالفت طرفداران حزب کمونیست و طرفداران شوروی مواجه شد. طرفداران حزب کمونیست که بشدت خشمگین بودند، بالای ملی‌گرایان و اسلام گرایان حمله‌ای نظامی کردند و صدها تن را در قرغان تپه کشتند. ریس جمهور نبی اف مجبور به استعفا گردید.
پنج مرد در اواخر ۲۰۰۵ در سیدنی استرالیا دستگیر شدند و متهم به توطئه تروریستی که از ژوئیه ۲۰۰۴ تا نوامبر ۲۰۰۵ برنامه‌ریزی کرده بودند، شدند. هیچ‌کدام از متهمین اتهامات را قبول نکردند. در جستجوهای پلیس از خانه‌های متهمین دستورالعمل‌های مربوط به بمب‌گذاری کشف شد، مهمات شامل ۲۸۰۰۰ فشنگ (از جمله ۱۱٬۰۰۰ فشنگ ۷٬۶۲ × ۳۹ میلی‌متر)، ۱۲ تفنگ، تبلیغات تندروهای اسلامی و فیلم‌های سربریدن توسط اسلام گرایان تندرو، و نیز فیلم حمله تروریستی برخورد هواپیما به مرکز تجارت جهانی در ۲۰شهریور ۱۳۸۴ (۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱). مطابق پیگرد قانونی دادستانی، افراد یادشده از ژوئیه ۲۰۰۴ تا نوامبر ۲۰۰۵ مواد شیمیایی مواد منفجره و اسلحه خریداری کرده‌اند.
تنش بین وفاداران شاه و اسلام گرایان در دهه ۱۹۷۰ باعث مهاجرت دسته جمعی یهودیان ایران شد که ابتدا طبقه بالا را تحت تأثیر قرار داد. بی‌ثباتی باعث شد هزاران یهودی فارس قبل از انقلاب ایران را ترک کنند - برخی به دنبال فرصت‌های اقتصادی بهتر یا ثبات بودند، در حالی که برخی دیگر از تسلط احتمالی اسلام گرایان می‌ترسیدند.

در روز چهار شنبه ۱ نوامبر سال ۲۰۰۶ مذاکرات صلح بین دولت موقت که از سوی سازمان ملل شناخته شده در شمال از یک سو و اسلام گرایان جنوب معلق گردید. بسیاری از مقامات از جنگ داخلی هراس داشتند. 

تا مه ۱۹۲۰، جمهوری سوسیالیستی شوروی ایران توسط جبهه متحد جنگلی‌ها به رهبری میرزا کوچک خان، آنارشیست‌ها به رهبری احسان الله خان دوستدار و کمونیست‌ها به رهبری حیدرخان عموغلی تأسیس شد. علیرغم اینکه دولت کوچک خود را به عنوان یک جمهوری سوسیالیستی معرفی می‌کرد، عمدتاً از اسلام گرایان محافظه کار تشکیل شده بود که به مردم خود دستور می‌داد از سنت مذهبی پیروی کنند و از طبقه بازرگان استان حمایت می‌کردند.