اسلام گرای ثالث
جملاتی از کاربرد کلمه اسلام گرای ثالث
در سال ۲۰۰۲ و نیز ۲۰۰۶ انتخابات پارلمان بحرین به صورت آزاد انجام شد و گروههایی از اسلام گرایان شیعه و سنی به آن راه یافتند. اما عملاً پارلمان در برابر دولت سنی در این کشور قدرتی جهت انجام اصلاحات ندارد.
آندره تورنیلی، در روزنامه لا استامپا، نوشت: «این اولین بار است که یک کشیش در داخل یک کلیسای اروپا میمیرد». او در ادامه به مرگ دیگر کشیشان کاتولیک در غرب به دست سارقان عادی یا افراد ضد دین اشاره کرد و حملات اسلام گرایان در آفریقا و آسیا را یادآور شد.
اوکا تصمیم گرفت که به جنگهای عراق یا افغانستان بپیوندد، اما از آنجایی که موفق به برقراری ارتباط درست نشد، موفق به این کار نشد. از طریق اینترنت ، اوکا موفق شد با «شیک عبدلطیف» از گروه موسوم به دعوت، که در دو مسجد در فرانکفورت تبلیغ میکرد، ارتباط برقرار کند. مسجد سلفی به عنوان نقطه ملاقات اسلام گرایان تندرو قلمداد میشود. چندین اسلامگرای معروف در آنجا دیده شدهاند. به عنوان مثال گرگ تنها سلفی در اروپا، ارتباطات اوکا با افراط گرایان بهصورت آنلاین بود، وی هرگز ارتباط مستقیم شخصی نداشت و هرگز درگیر ارتباطات فیزیکی نبود.
در دوران جنگ سرد سودان نزدیکترین متحد ایران در آفریقا بود، سودان تنها کشور آفریقایی تحت حکومت اسلام گرایان بود. علیرغم شکاف بین شیعه و سنی در دو کشور، رابطه آنها بسرعت نزدیک میشد. در سال ۱۹۹۱ رئیسجمهور ایران علی اکبر رفسنجانی به همراه یک هیئت ۱۵۰ نفره یک سفر رسمی به خارطوم داشت، در این سفر وی گفت که انقلاب اسلامی سودان در کنار انقلاب پیشگام ایران بدون شک میتواند منبع حرکت و انقلاب در جهان اسلام باشد.
یک درگیری به منظور برکناری نظامیان در مه ۲۰۰۶ اتفاق افتاد. طرفین این درگیری عبارت بودند از اتحاد نظامیان مورد حمایت سی.آی.ای. موگادیشو که با نام اتحاد برای برگشت صلح و عملیات ضد تروریستی یا «ای آر پی سی تی فعالیت مینمودند از یک سو و یک گروه شبهنظامی وابسته به اتحاد دادگاههای اسلامی موسوم به» یو آی سی" از سوی دیگر. این درگیری در اواسط فوریه آغاز گردید. چند صد نفر از مردم که اکثر آنان را غیرنظامیان تشکیل میدادند در جریان آتشباری توپخانه جان خود را از دست دادند. شهروندان موگادیشو از این درگیری به عنوان سختترین درگیری در زمانی بیش از یک دهه بی قانونی یاد میکنند. اسلام گرایان ایالات متحده را متهم به حمایت مالی از نظامیان توسط سازمان اطلاعات مرکزی و در جهت جلوگیری از بقدرت رسیدن اسلام گرایان، نمودند. وزارت امور خارجه ایالات متحده، در عین حالی که نه این اتهام را پذیرفته و نه آن را رد نمود، اعلام کرد که ایالات متحده هیچ اقدامی در جهت نقض تحریم بینالمللی تسلیحات سومالی انجام ندادهاست. به هرحال گزارشهایی از چند نامه الکترونیکی که به توضیح عملیات سری برخی شرکتهای نظامی در راستای نقض قوانین سازمان ملل متحد پرداخته بودند، واصل گردید
بن کیران رهبر حزب اسلام گرای میانه رو عدالت و توسعه مراکش است که در انتخابات اخیر پس از تحولات جهان عرب موسوم به بهار عرب موفق به پیروزی در انتخابات شد و شاه مراکش محمد ششم طبق وعدهای که داده بود و طبق قانون اساسی جدید حزب پیروز را مامور تشکیل دولت نمود.
روشنفکران لیبرال در مطبوعات با مبارزات هماهنگ علیه آنها توسط اسلام گرایان مواجه شدهاند. در سال۲۰۰۵، صدها تن از اسلامگرایان شیعه پس از انتشار کاریکاتورهایی در مورد پیروزی محمود احمدینژاد در انتخابات ایران، در مقابل دفاتر الایام تظاهرات کردند. در حالی که یک کمپین اسلام گرایان سنی علیه سردبیر روزنامه، عیسی الشایگی، در کنفرانسی از فدراسیون بینالمللی روزنامه نگاران محکوم شد: «حمله وحشیانه و بیدلیل به یک همکار محترم و برجسته نمونه ای از شخصیت نابردبار و غیر دموکراتیک سیاست افراطی است. که بهطور فزاینده ای علیه مطبوعات آزاد مورد استفاده قرار میگیرد."
صوفیان معمولاً معتقدند خدا را نمیتوان دارای هیچ ویژگی (از جمله ویژگیهای انساندیسی) دانست و او توصیف نشدنی است. صوفیان برای عقلانیت در شناخت خدا اهمیتی قائل نیستند و معتقدند تنها از راه شهود و سایر روشهای درونی میتوان به وجود خدا پی برد.خدا از دید اسلام گرایان هستی مطلق است و هیچکس به اندازه خدا مخلوقش را دوست ندارد.
بیداری ایران نام کتابی از شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل از ایران است. عبادی در این کتاب خاطرات خود از انقلاب ایران (۱۳۵۷) و جنگ ایران و عراق را شرح داده است. در این کتاب علل موفقیت اسلام گرایان در گرفتن قدرت سیاسی در ایران و نیز وضعیت مردم ایران بعد از انقلاب اسلامی نوشته شدهاست.
گروه شبهنظامی اسلامی که یو آی سی را حمایت میکردند بهطور مستمر کنترل اکثر مناطق نیمه جنوبی سومالی را به صورت عادی از طریق مذاکره با سران اقوام محلی و نه با استفاده از زور، برعهده گرفت. مواضع اسلام گرایان در خصوص شهر بایدوا که مرکز دولت در آن قرار داشته و اتیوپی نیز اعلام کرده بود که در صورت تهدید آن را را مورد حمایت قرار خواهد داد، به صورت شفاف بیان گردید. لکن در مورخه ۲۵ سپتامبر سال ۲۰۰۶، یو آی سی به سمت بندر جنوبی کیس مایو یعنی آخرین بندر تحت کنترل دولت حرکت نمود.