معنی کلمه استعانت محمد در دانشنامه اسلامی
خداوند متعال برای درخواست حجتی روشن از خدا، به صورت یار و مددکار، به رسول خدا (صلی الله علیه وآله) سفارش کردند: • «وَقُل رَّبِّ أَدْخِلْنِی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِی مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّی مِن لَّدُنکَ سُلْطَانًا نَّصِیرًا؛ و بگو: «پروردگارا! مرا (در هر کار،) با صداقت وارد کن، و با صداقت خارج ساز! و از سوی خود، حجتی یاری کننده برایم قرار ده!».
← بیان آیه
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) در برابر افتراها، از خداوند یاری طلبیدند: • «وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِینَ؛ ما تو را جز برای رحمت جهانیان نفرستادیم».
← تفسیر آیه
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) جهت حل مشکل ظهار، از خداوند متعال استعانت جستند، و خدا آن را اجابت فرمودند: • «قَدْ سَمِعَ اللَّهُ قَوْلَ الَّتِی تُجَادِلُکَ فِی زَوْجِهَا وَتَشْتَکِی إِلَی اللَّهِ وَاللَّهُ یَسْمَعُ تَحَاوُرَکُمَا إِنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ بَصِیرٌ؛ خداوند سخن زنی را که درباره شوهرش به تو مراجعه کرده بود و به خداوند شکایت می کرد، شنید (و تقاضای او را اجابت کرد)؛ خداوند گفت وگوی شما را با هم (و اصرار آن زن را درباره حل مشکلش) می شنید؛ و خداوند شنوا و بیناست».
← تفسیر آیه
...