اریانی مطهر بن علی

معنی کلمه اریانی مطهر بن علی در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «مطهر بن علی اریانی» متولد 1933م. در حصن اریان مصر می باشد. وی فارق التحصیل دانشگاه قاهره بوده و همزمان با تأسیس دو مجله «الثوره» و «الجمهوریه»، کار خود را در آنها شروع کرده است.
وی در ابتدا، مدیر تحریر مجله «الجمهوریه» بوده و زیر نظر استاد محمد حمود الصریحی فعالیت می کرد.
او در اواخر سال 1962م، مدیر تحریر مجله «الثوره» شد و کار خود را تا 7 اوریل 1963م، ادامه داد. بعد از این تاریخ، جای خود را به احمد طربوش الشرجبی داده و خود مدیر تحریر روزنامه «الاخبار» شد.
در سال 1964م، رئیس تحریر مجله «الجمهوریه» شد تا اینکه جای خود را به استاد عبدالعزیز الیوسفی داد و در 1968م، مدیر مکتب الاعلام گردید.
او در راه عملی شدن دموکراسی، زحمات زیادی کشیده و مقالات ادبی و اجتماعی فراوانی را به چاپ رسانده است.

جملاتی از کاربرد کلمه اریانی مطهر بن علی

اعراب دوران بنی امیه، در حفظ نژاد خود می‌کوشیدند و به غیر عرب و موالی، زن نمی‌دادند. حتی شدت تعصب امویان به حدی بود که به نوشته مسعودی، امویان خلافت را بر پسر کنیز (غیر عرب) حرام می‌دانستند؛ زیرا مایل نبودند کنیز زادگان، عهده‌دار خلافت شود. خواری و خفت موالی در عصر امویان تا آنجا بود که به گزارش مطهر بن مقدسی، حاکمی چون حجاج نیز، نتوانست سعید بن جبیر را که از برجستگان تابعین بود، به مسند قضاوت بنشاند، چرا که مردم کوفه بانگ برآوردند که جز عرب کسی برای قضا شایسته نیست. گرفتن جزیه از نو مسلمانان، فرستادن موالی به میدان‌های جنگ بدون پرداخت حقوق و مسائلی همانند این، از جمله رفتارهای تحقیرآمیز امویان با موالی بود.