ارگ پت
جملاتی از کاربرد کلمه ارگ پت
قسمتهای مختلف قلعه بر سطح تپهای در چهار طبقه قرار دارد و هر طبقه بر طبقهٔ دیگر اشراف دارد. بنای ارگ آن در مرتفعترین نقطهٔ تپه واقع شدهاست و یک طبقه هم در قسمت زیر قرار که اتاقکهای کنده شده در دل خاک است از نوع بوکن یا بوکنه. اطراف قلعه، خندق عظیمی بوده که بعضی قسمتهای آن به باغ تبدیل شدهاست.
وز اینجا بساز از پی راه برگ مر او را ببر تا به دربند ارگ
قلعه دزک (بلقیس) قدمت اولیه این قلعه به درستی معلوم نیست، در واقع قلعه دزک یک ارگ بزرگ محسوب می شود، خسرو خان بزرگ زاد در دوره صفویه بعد از نارضایتی از شاه صفوی اتحادیه ای از افراد منطقه خود که مرکز این اتحادیه پروم بوده و لشکریانی از جمازه سواران بلوچ و افغان به سمت کرمان حملهور میشوند و این یورش باعث پایان دوره حکمرانی صفویان در ایران میشود، این قلعه در دورههای مختلف تاریخی باسازی شدهاست.
نشریه سیاسی-ایدئولوژیک «مُجاهد»، روزنامهای است که توسط سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از انقلاب سال ۵۷، از «۱ مرداد ۱۳۵۸» چاپ و در اختیار اعضا و طرفداران این جریان قرار میگرفت. این نشریه ارگان رسمی سازمان مجاهدین خلق و منتشر کننده مهمترین واکنشها و بیانیههای این سازمان میباشد که میتوان گفت بخشی از تاریخ معاصر ایران را شکل دادهاست.
گمان میشد که بنای مذکور به سبب هدایای سلطان عثمانی[عبدالحمید] و به جهت عدم جای کافی برای این هدایا در کاخهای دیگر ارگ سلطنتی، ساخته میشود، لیکن هدایای ارسالی از کشور عثمانی در سال ۱۳۱۳ق، یعنی چند سال پس از ساخت کاخ ابیض به ایران میرسند. در هر صورت قصر ابیض محلی برای هدایای رؤسای کشورهای دیگر بود و تالار بزرگ این عمارت به نام تالار عبدالحمید معروف است. [لازم است ذکر شود که در هیچ یک از منابع دوره ی قاجار، در قصر ابیض نام تالار عبدالحمید دیده نمیشود].
در زمان امارت بخارا، اورگوتی مرکز نیمهمستقل بخارا اروگوت بکستی بود. این شهر دارای ارگ بسیار مستحکمی بوده و در خاکی واقع شدهاست که طی آن مسیر به سمت درهای که در آن شهرسبز واقع شده بود، گذشت. از سدهٔ ۱۸ تا ۱۸۶۸، دودمان محلی مینگ ازبک، شبیه به مینکاهای خوقند، بر اورگوت حکومت کردند.
۵. در سال ۱۳۲۱ ه.ش انجمن تاریخ در چهارچوب وزارت معارف تأسیس گردید، که مجلهٔ آریانا و افغانستان ارگان نشراتی این نهاد بودند.
شهر قدیمی کاشان را دیواری بلند محصور میکرده و رفتوآمد به درون شهر توسط چند دروازه صورت میگرفتهاست. فضای درون شهر مانند دیگر شهرهای دوران میانهٔ اسلامی به چهار قسمت ارگ، مدارس، بازار و محلات تقسیم میشدهاست. قلعه جلالی (ارگ حکومتی کاشان) که در زمان سلطان ملکشاه سلجوقی ساخته شده بود، در طول قرن هجده و نوزده میلادی از میان رفته در حالی که برجها، دروازهها و دیوارههای شهر در سراسر قرن نوزدهم باقیمانده بودند.