ارسطو اخلاق نیکوماخوس

معنی کلمه ارسطو اخلاق نیکوماخوس در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «اخلاق نیکوماخوس ارسطو»، ترجمه فارسی کتاب «علم الاخلاق الی نیقوماخوس» نوشته ارسطوطالیس می باشد که توسط دکتر محمدحسن لطفی تبریزی، انجام شده است.
سعی مترجم، بر رعایت هرچه بیشتر امانت در ترجمه بوده؛ بااین حال، می توان ادعا نمود که ترجمه ای که وی ارائه داده است، بسیار روان بوده و علاوه بر استفاده از ادبیات روز، از سلاست معنا برخوردار می باشد.
در پاره ای موارد، عبارت لاتین برخی از کلمات، داخل پرانتز گنجانده شده و کلمات و عباراتی که از سوی خود مترجم به متن افزوده گردیده، داخل کروشه، آمده است.
پاورقی ها' بیشتر به ذکر منابع و توضیح برخی کلمات و عبارات اختصاص یافته است.

جملاتی از کاربرد کلمه ارسطو اخلاق نیکوماخوس

نگارش اخلاق نیکوماخوس شروع تاریخ فلسفه اخلاق است.
ضعف نظریات یونان قدیم صرف توجه بر امور عقلی و غفلت از واقعیات زندگی آدمی بود. ارسطو با این که از بنیان‌گذاران مابعدالطبیعه هست سعی کرد تا در علم اخلاق خود راه و رسمی شبیه به علوم تجربی امروزی را در پیش گیرد. ارسطو به این جمع‌بندی رسید که مردم زندگی سعادت مندانه را خوب می‌دانند، اما مسئله ما پیدا کردن تعریفی قابل فهم از همین سعادت است. کتاب اخلاق نیکوماخوس ارسطو پاسخی به همین سؤال است. او سعادت را در نوعی فعالیت می‌دید و نه به صورت مفهومی ایستا. سعادت امری است که در پایان یک زندگی مطلوب حاصل می‌شود، اما هدف آن زندگی نیز نیست. طریقه‌ای برای انجام فعالیت هاست.
مباحثی در مورد چهار فضیلت بنیادین حکمت، عدالت، شکیبایی و خویشتن‌داری را می‌توان در کتاب جمهور افلاطون یافت. بحث فضایل در نظریه اخلاقی ارسطو در اخلاق نیکوماخوسی نیز برجسته است. نظریه فضیلت توسط مورخان چون لیویس، پلوتارک و تاسیتوس وارد مطالعات تاریخ گردید. ایده یونانی فضایل از طریق سیسرون به فلسفه رومی وارد گردیده و سپس توسط امبروس اسقف اعظم میلان وارد الهیات اخلاقی مسیحیت گردید. در جریان عصر فلسفه مدرسی، جامع‌ترین بحث فضایل از نقطه نظر الهیات توسط توماس آکویناس مقدس در کتابش مدخل الهیات و تفسیر وی از اخلاق نیکوماخوسی ارایه شده‌است. بعد از اصلاحات (ریفورم)، کتاب اخلاقیات نیکوماخوسی ارسطو تا اواخر قرن هفدهم میلادی همواره اصلی‌ترین اسناد رشته اخلاقیات در دانشگاه‌های پروتستان بود و تا قبل از ۱۶۸۲م بیشتر از پنجاه تفسیر پروتستان از اخلاق نیکوماخوسی به چاپ رسید.