ارامگاه ابن فهد حلی

معنی کلمه ارامگاه ابن فهد حلی در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] آرامگاه ابن فَهْد حِلّی. قبر شیخ احمد بن محمد بن فهد، فقیه بزرگ امامیه، در غرب خیابان باب القبله، یعنی سمت قبله صحن، داخل مسجدی قرار دارد که به نام او معروف است. وی خانه اش را برای زائران به عنوان منزل گاهی وقف کرده بود و پس از مرگش او را در همان خانه خود به خاک سپردند. شاه عباس در 1033 ق باغ جنوب قبر ابن فهد را به صورت مسجدی در آورد و آن را کاشی کاری کرد و گنبدی روی قبر وی برپا ساخت این قبر اکنون در نزدیکی خیمه گاه قرار دارد.
عتبات عالیات عراق ، دکتر اصغر قائدان ، نشر مشعر ، تهران ، ص 151

جملاتی از کاربرد کلمه ارامگاه ابن فهد حلی

در سال 840 ق در حالى كه شيخ كامل حله 84 بهار را پشت سر گذاشته بود از طرفحكمران بغداد ميرزا اسپند براى مناظره با علماىاهل سنت به بغداد دعوت شد. اسپند ميرزا پسر قرايوسف از امراى سلطان محمد جلاير بود.او و پدرش دوازده سال بر بغداد و اطراف آن حكومت كردند. اسپند ميرزا درسال 836 به حكومت بغداد رسيد و از زمان انجام اين مناظره چهارسال از ايام زمامدارى اش گذشته بود. مجلس مناظره بر پاشد و ابن فهد و عالمان شيعىدر يك طرف و بزرگان اهل سنت در طرف ديگر به بحث نشستند. ابن مناظره ها پس ازجدالى حساس در حضور سلطان به پايان رفت و ابن فهد حلى توانست حقانيت تشيع رابه اثبات برساند. بدين ترتيب اسپند ميرزا حاكم بغداد مذهب شيعه ار اختيار كرده ، سكهبه نام دوازه امام زد و مذهب شيعه را مذهب رسمى حوزه حكمرانى اش قرار داد.(470)

به اين ترتيب هر كسى مى تواند هر روز به يكى از اين كارها كه در روايت بيان شدموفق شود گو اين كه فقر مالى هم داشته باشد ابن فهد (222) يكى ازفقهاء و محدثين معروف شيعه در كتاب عده صدقات عمومى را به پنج بخش تقسيم كرده است .