اذران
معنی کلمه اذران در فرهنگ فارسی
معنی کلمه اذران در فرهنگ اسم ها
معنی: منسوب به آتش، جمع آذر ( آتش ) ( به مجاز ) دارنده ی عواطف تند، ( آذر، ان ( پسوند نسبت و علامت جمع ) ) منسوب به آتش، جمع آذر، ( آتش ) ( به مجاز ) دارنده ی عواطف تند، پر شور و شوق، آتش ها
معنی کلمه اذران در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه اذران
این پروژه در سال ۱۳۹۵ در کرج با اعتبار هزار میلیارد تومان آغاز شد و فاز اول آن به طول ۱۷٫۵کیلومتر در حال احداث است. همچنین پیمانکار این پروژه، شرکت سازههای آذران میباشد.
واین ساسان، هموست که سه شب پی در پی، به خواب پسرش (بابک) میآمد و بابک، در خواب شب سوم، آذران فرنبغ و گشنسب و بُرزینمهر را در خانه ساسان میبیند که میدرخشند و به کیهان، روشنی میبخشند. و برزینمهر، سومین آتش درخشان روشنگر، در دورانهای بعد، در کوه رِیوَنْد در شمال غربی نیشابور زبانه میکشیده است.
باور بر این بود که بادی که در اولین روز اسفند میوزد، درختان را آبستن میکند (idem, p. 101) و اعتقاد بر این است که پیوند زدن شاخههای درخت میوه بخصوص اگر توسط یک زن حامله انجام شود آنها را بارورتر میکند. مراسمی در آذران با یک پاسخ فراخوان ملودیک به گویش محلی راجی گزارش شدهاست.
رَئِوَنْت، کهنترین نام جغرافیایی در اطلاق به ناحیهٔ نیشابور که در اَوِستا -کهنترین نبشتار ایرانی- از آن، یاد شده است. رئونت در دفتر یشتهای کتاب اوستا؛ نام کوهی است که آتشکدهٔ نامدار آذر بُرزینمِهر بر آن، جای داشته است. آذران بُرزینمِهر، فرنبَغ و گُشنَسپ به پندار مری بویس؛ اگر نه پیشتر و در دوران هخامنشی، دستکم بایستی در اوایل دوران پارتیان نشانده شده باشند. ریچارد فرای، نام ابرشهر (= نام پیشین نیشاپور) را ریشهگرفته از نامی کهن، به مفهوم شهر بالای هخامنشیان یا شهربانی بالای سلوکیان دانسته است. یافتههای باستانشناسی در محوطه تاریخی سهتپه در جنوب دشت نیشابور، نیز بیانگر حیات تاریخی این ناحیه، در دوران هخامنشی و اندکی پیش از آن؛ و ارتباط نیشابور با همدان (فلات ایران) و ترکمنستان (آسیای مرکزی) است.
بدین اندر آییم و خواهش کنیم همه آذران را نیایش کنیم
رَئِوَنْت کهنترین نام جغرافیایی در نام بردن از ناحیهٔ نیشابور که در اَوِستا -کهنتری نوشتار ایرانی- از آن، یاد شده؛ نام کوهی است که آتشکده نامدار آذر بُرزینمِهر بر آن، جای داشته؛ مری بویس بر این باور است که آذران بُرزینمِهر، فرنبغ و گشنسپ، اگر نه پیشتر و در دوران هخامنشی، دستکم بایستی در اوایل دوران پارتیان نشانده شده باشند. همچنین ریچارد فرای نام ابرشهر (نام پیشین نیشابور) را ریشهگرفته از نامی کهن، به مفهوم شهر بالای هخامنشیان یا شهربانی بالای سلوکیان دانسته است. یافتههای باستانشناسی در محوطه تاریخی سهتپه در جنوب دشت نیشابور، نیز بیانگر حیات تاریخی این ناحیه در دوران هخامنشی و اندکی پیش از آن و ارتباط نیشابور با همدان (فلات ایران) و ترکمنستان (آسیای مرکزی) است.
چه بهتر ز خرگاه و طارم کنون به خرگاه و طارم درون آذران
و این ساسان، هموست که سه شب پی در پی، به خواب پسرش (بابک) میآمد و بابک، در خواب شب سوم، آذران فرنبغ و گشنسب و بُرزینمهر را در خانه ساسان میبیند که میدرخشند و به کیهان، روشنی میبخشند. و برزینمهر، سومین آتش درخشان روشنگر، در دورانهای بعد، در کوه رِیوَنْد در شمال غربی نیشابور زبانه میکشیده است.
در دوره پنجم جایزه شید یک شورای سیاستگذاری متشکل از بهروز مهری، پیمان هوشمندزاده و روشن نوروزی انتخاب داوران را بر عهده داشتند و بنا شد تا 5 داور ایرانی پنجمین دوره این جایزه را داوری کنند. هیات داوران این دوره به شرح زیر اعلام شدند: پیمان هوشمندزاده، مهران مهاجر، مهدی وثوق نیا، آرش خاموشی و جلال شمس آذران.
بخواند آن همه آذران پیش خویش بیاورد استا و بنهاد پیش