اختلاف پتانسیل تماسی

معنی کلمه اختلاف پتانسیل تماسی در فرهنگستان زبان و ادب

{contact potential difference} [فیزیک] کمیتی حاصل از تقسیم اختلاف تابع کارهای دو جسم درحال تماس بر بار الکترون

معنی کلمه اختلاف پتانسیل تماسی در ویکی واژه

کمیتی حاصل از تقسیم اختلاف تابع کارهای دو جسم درحال‌تماس بر بار الکترون.

جملاتی از کاربرد کلمه اختلاف پتانسیل تماسی

نیمه سلول دیگری که در آن احیا صورت می‌گیرد کاتد نامیده می‌شود و نسبت به محلول دارای پتانسیل مثبت است؛ بنابراین، بین دو الکترود اختلاف پتانسیل وجود دارد و به محض اینکه سوئیچ در موقعیت روشن قرار گرفت، الکترون‌ها از الکترود منفی به الکترود مثبت جریان می‌یابند.
نایکنواختی‌های متالوژیکی مانند تجمع عناصر آلیاژی در یک قسمت، ایجاد اختلاف پتانسیل، جوشکاری و متحول شدن ساختار باعث تشدید این نوع خوردگی می‌شود. در ضمن خود این خوردگی‌های چاله ای می‌توانند باعث ایجاد تمرکز تنش و نقطه آغاز ترک در خستگی شوند.
ولتا پای قورباغه را با یک کاغذ آغشته به آب نمک جایگزین کرد و جریانی از الکتریسیته که مشابه مشاهدات قبلی خود بود را شناسایی کرد. بدین روش ولتا پتانسیل الکترود استاندارد (سری الکتروشیمیایی) را کشف کرد. نیروی محرکه الکتریکی (نیروی الکتروران) یک پیل گالوانی که از یک جفت الکترود که توسط الکترولیت از یکدیگر جدا شده‌اند به اختلاف پتانسیل الکتریکی الکترود دو سر آن مرتبط است. (بنابراین؛ دو الکترود یکسان و یک الکترولیت رایج برآیند نیروی محرکه (emf) آنها صفر است) این کشف، قانون سری‌های الکتروشیمیایی ولتا مشهور است.
روش الکتروتجزیه‌ای رده‌ای از فن‌های شیمی تجزیه است که برای مطالعهٔ یک مورد تحلیل به اندازه‌گیری پتانسیل (ولت) و/یا جریان الکتریکی (آمپر) پیل الکتروشیمیایی دربردارندهٔ مادهٔ مورد تحلیل می‌پردازد. بسته به اینکه کدام جنبهٔ پیل قرار است کنترل و اندازه‌گیری شود خود این روش‌ها را می‌توان در چندین رده تقسیم‌بندی کرد. سه ردهٔ اصلی عبارتند از در نظر گرفتن ۱) اختلاف پتانسیل‌ها، ۲) اختلاف جریان‌ها ۳) اندازهٔ‌گیری جریان پپل با هشدار فعال به تغییرات ولتاژ.
دو نوع پیوسته و ناپیوسته موجود است. در نوع پیوسته به جای تعدادی دایانود، از یک شیشه شیپور مانند که با فلز پوشش داده شده است، استفاده می‌شود. میان ابتدا و انتهای آن اختلاف پتانسیل اعمال می‌شود.
اول اینکه می‌تواند توانی معادل دو برابر سیستم تک‌قطبی حمل کند که نوعاً برابر ۳۰۰۰ مگاوات است (جریان یکسان است اما اختلاف پتانسیل بین سیم‌ها دوبرابر است).
مقاومت میان دو نقطه از یک رسانا، یک اهم است، اگر اختلاف پتانسیل این دو نقطه، یک ولت و ثابت باشد، و جریانی برابر با یک آمپر را باعث شود.
ترارسانی پیام‌ها در نورون‌ها از راه وجود اختلاف پتانسیل میان درون و بیرون نورون است. این اختلاف پتانسیل در هنگام آرامش در بیشترین میزان و نزدیک به منفی ۷۰میلی ولت است که هنگام برانگیختگی با باز شدن کانال‌ها این اختلاف پتانسیل برای زمان کوتاهی صفر می‌شود و با برانگیختگی کانال‌های سپسین در درازای عصب پیام انگیزش ترارسانی می‌شود.
در طول شارژ، یون لیتیم از کاتد به سوی آند حرکت کرده و در لایه آند ساکن می‌شود. جریان یون لیتیم از طریق الکترولیت است. وقتی این فرایند انجام می‌گیرد، باتری لیتیومی شارژ می‌شود و انرژی الکتریکی در آن ذخیره می‌گردد. در طی فرایند تخلیه، لیتیوم یون از طرف آند به طرف کاتد بر می‌گردد. وقتی که باتری لیتیومی پر می‌شود، حرکت جریان‌های الکترونی مخالف به طرف لیتیم یون‌ها، در مدار بیرونی انجام می‌گیرد. با توجه به حرکت این الکترون‌ها، جریان الکتریکی تولید می‌شود. در واقع، اختلاف پتانسیل و مقاومت که بین الکترودها ایجاد می‌شود، باعث می‌شود که جریان الکتریکی به حرکت در آید. وقتی که باتری لیتیومی از طریق یک منبع خارجی شارژ می‌شود، حرکت یونی اتفاق می‌افتد.