اختلاف قرائات در حروف

معنی کلمه اختلاف قرائات در حروف در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اختلاف در قرائت ناشی از اختلاف در حروف کلمه را اختلاف قرائات در حروف گویند.
اختلاف در حروف سه گونه است:
← اختلاف در حروف با تغییر معنا و حفظ شکل
زرکشی موارد قسم دوم را -در صورت صحت روایت - هر چند صحیح می داند اما به دلیل غیر متواتر بودن و مخالفت با رسم مصحف ، استفاده از آن در قرائت را جایز نمی داند، و در موارد قسم سوم این نکته را هم اضافه می کند که به لحاظ معنایی اگر با قرائت فعلی مصحف در تضاد باشد، علاوه بر عدم جواز قرائت، صحت آن هم منتفی خواهد بود.

جملاتی از کاربرد کلمه اختلاف قرائات در حروف

صفتش را حدوث کی سنجد سخنش در حروف کی گنجد
در حروف مختلف شور و شکی‌ست گرچه از یک روی سر تا پا یکیست
در حروف مختلف شور و شکیست گرچه از یک رو ز سر تا پا یکیست
واکه‌های کوتاه نیز سه تا هستند و زِبَـر (فَتْحَه)، زیر (كَسْرَه)، و پیش (ضَمَّه) نامیده می‌شوند که در موارد ابهام‌زدایی به‌صورت سه نشانه (ـَــِــُ) به حروف اضافه می‌شوند. در حروف الفبا نماینده ندارند و در مقابل حرف (شکل)، به آنها «حرکت» (نشانه) می‌گویند.
نقطه در الف نظر می کن الفی در حروف می خوانش
اشعرى در تلاش براى يافتن راه ميانه ، كلام را بر دو قسم دانست : قسم نخست همان كلاملفظى است كه در حروف و اصوات تشكيل مى شود. در اين باره او حق را به معتزله داد وكلام لفظى را حادث شمرد. اما قسم ديگر كلام نفسى است كه در اين قسم ماننداهل حديث ، كلام خدا را قائم به ذات و قديم دانست . كلام حقيقى همان كلام نفسى است كهقائم به نفس است و توسط الفاظ بيان مى شود. كلام نفسى واحد و نامتغير است ، درحالى كه كلام لفظى قابل تغيير و تبديل است ؛ كلام نفسى را مى توان با عباراتمختلفى بيان كرد.(175)
اسرار تو در حروف نتواند بود و اعداد تو در اُلوف نتواند بود
برندگان نخست و در حروف برجسته پررنگ فهرست شده‌اند.
از سه نقطه یک الف ظاهر شده در حروف آن یک الف ناظر شده
نقطه ای در الف هویدا شد الفی در حروف پیدا شد
1. عباس در حروف ابجد مطابق با عدد 133 است . به تجربه رسيده كه اگر كسىبراى برآورده شدن حاجت و رفع گرفتارى بعد از نماز روز جمعه ، 133 مرتبه رجاءبگويد: يا كاشف الكرب وجه الحسين اكشف لى كربى بحق اخيك الحسين عليهالسلام ، حاجت او برآورده و گرفتاريش برطرف مى شود.
رمز پلیفیر اولین رمز برای رمزنگاری جفت حروف در تاریخچه‌ي رمزنگاری است. ویت‌استون رمز را برای پنهان‌کاری در حروف تلگراف اختراع کرد ولی نام رفیقش، لرد پلیفیر، به آن گفته می‌شود. اولین بار، بارون پلیفیر در سنت اندروز که کاربرد آن را ارتقا بخشید. اولین نسخه‌ي رمز پلیفیر در سندی توسط ویت‌استون در 26 مارس 1854 ثبت شد.
از سه نقطه الف هویدا شد الفی در حروف پیدا شد
بـالجمله ، در حروف مقطعه اوائل سور اختلاف شديد است ، و آنچه بيشتر موافق اعتبار آيدآن اسـت كـه از قـبـيـل رمـز بـيـن مـحـب و مـحبوب است ، و كسى را از علم آن بهره اى نيست . وچيزهايى را كه بعضى مفسرين به حسب حدس و تخمين خود ذكر كردند، غالبا حدسهاى بارد بـى مـاءخـذى اسـت . و در حـديـث سـفـيـان ثـورى نـيـز اشـاره بـه رمـز بـودن شده است.(671) و هيچ استعباد ندارد كه امورى باشد كه از حوصله بشر فهم آن خارج باشد وخداى تعالى به مخصوصين به خطاب اختصاص داده باشد، چنانچه وجود متشابه براى همه نيست بلكه آنها تاءويل آن را مى دانند.
تو در حروف هجا خوانده ای کجا دانی که مدح معنی شد گفته بی هجای حروف
هنرمندانی چون زنده‌رودی خط را در مرز جنبشی پیش بردند و پرویز تناولی خط را در مجسمه‌های «هیچ» یا نقاشی «هیچ» بر روی کاسه بشقاب‌ها، متحول نمود و به دنبال آنان فرامرز پیلارام آنچنان تغییر شکل‌هایی در حروف به وجود آورد که به کلی رابطه فرم و محتوی را از هم گسست و خط در آثار او به مجموعه‌ای از حرکت حروف در بطن سطوح رنگی تبدیل گردید. رضا مافی نیاز با سیاه مشق‌های خود این سنت شکنی را ادامه داد تا نوبت به محمد احصایی رسید که در آخرین تحولات هنری خود فقط به یک مجموعه‌ای از حرکت حروف دست یافت و نام آن را بسم الله نهاد.
بیفکن نظر در حروف شراب که نیمش بودشر دگر نیمش آب