احادیث جمع قران

معنی کلمه احادیث جمع قران در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] احادیث جمع قرآن. روایات مربوط به جمع آوری قرآن را احادیث جمع قرآن گویند.
"احادیث جمع قرآن" یعنی احادیثی که به زمان و کیفیت جمع قرآن پرداخته اند.
اقسام روایات جمع قرآن
در منابع اهل سنت، روایات بسیاری درباره زمان جمع آوری قرآن و گردآورندگان آن ذکر شده است.به طور کلی این روایات که دچار تعارض و تناقضات آشکاری است به چهار دسته تقسیم می شود:۱ ـ روایات جمع قرآن در عهد رسول الله(ص) و به فرمان آن حضرت ؛۲ ـ روایات جمع قرآن توسط ابوبکر؛۳ ـ روایات جمع قرآن توسط عمر؛۴ ـ روایات جمع قرآن توسط عثمان.
مستندات مقاله
خویی، ابو القاسم، البیان فی تفسیرالقرآن، ص۲۳۰-۲۵۹.
...
[ویکی فقه] احادیث جمع قرآن (علوم قرآنی). احادیث جمع قرآن، روایات مربوط به جمع آوری قرآن را می گویند.
«احادیث جمع قرآن» یعنی احادیثی که زمان و کیفیت جمع قرآن را بیان کرده اند.
زمان جمع آوری قرآن
در منابع اهل سنت ، نقل های مختلفی درباره زمان جمع آوری قرآن و گردآورندگان آن ذکر شده است که تعارض ها و تناقض های آشکاری دارند، و نویسندگان آثار علوم قرآنی تلاش کرده اند میان این نقل ها وجه جمعی بیابند. از مفاد این نقل ها چهار قول قابل استخراج است:۱. جمع قرآن در عهد رسول الله صلی الله علیه و آله وسلّم و به فرمان آن حضرت؛۲. جمع قرآن به دست ابوبکر ؛۳. جمع قرآن توسط عمر ؛۴. جمع قرآن توسط عثمان .
عناوین مرتبط
جمع قرآن ؛ جمع ابوبکر ؛ جمع عثمان .

جملاتی از کاربرد کلمه احادیث جمع قران

این احادیث جمع‌آوری خون کشتگان کربلا توسط محمد یا نگه داشتن یک مشت خاک کربلا توسط ام سلمه به صورت احادیث با سندهای گوناگون بیان شده‌اند که برخی معتبر و برخی نامعتبرند. جنها گریستند و شعر سراییدند. زنان جن‌ها نیز مویه و عزاداری به پا کردند که صدای آنان را ام سلمه و دیگر زنان شنیدند. فرشتگان گریستند و سر حسین به دمشق برده شد. حتی حیوانات وحشی و ماهیان نیز گریستند. در شب قبل از نبرد کربلا، صدای شخصی می‌آمد که آیات هشدار دهنده می‌خواند اما خود شخص دیده نمی‌شد.
در اعتقادات مسلمانان، شب قدر در طول ماه رمضان (ماه نهم) واقع می‌شود. نه قرآن و نه احادیث جمع‌آوری‌شده از محمد روز دقیقی که شب قدر باید بزرگداشت شود را آشکار نمی‌کنند. طبق بسیاری از منابع مسلمان، و روایات این شب را به عنوان یکی از شب‌های با شماره فرد از ثلث پایانی رمضان شناخته‌اند. مسلمانان مخصوصاً ده شب آخر ماه رمضان را مبارک می‌دانند. مسلمانان معتقدند که شب قدر با نعمت و رحمت فراوان خدا فرا می‌رسد، گناهان آمرزیده می‌شود، دعاها پذیرفته می‌شوند و این فرمان سالانه برای فرشتگان است که آن را طبق نقشه خدا انجام می‌دهند، آشکار می‌شود.