[ویکی شیعه] آثار جعفری (کتاب). آثارِ جَعْفَری، کتابی درباره تاریخ و جغرافیای منطقه فارس و جغرافیای عمومی جهان، تألیف میرزا محمد جعفرخان حقایق نگار خورموجی (۱۲۲۵ـ۱۳۰۱ق/۱۸۱۰ـ۱۸۸۴م)، از تاریخ نگاران معروف اواسط دوره قاجار است. در بخش اول کتاب که درباره فارس است، نویسنده نخست مطالبی مربوط به تقسیمات جغرافیایی و شناخت اماکن تاریخی و مذهبی آن منطقه بیان کرده و سپس به شرح احوال بزرگان و دانشمندان و وزیران و سیاستمداران معروف آنجا پرداخته است. عنوان های کتاب بر حسب تقسیم بندی مؤلف چنین است:
جملاتی از کاربرد کلمه اثار جعفری
جعفریان از نویسندگان پُرکار و دارای آثار فراوانی در علم تاریخ میباشد. او نویسندگی را از سال ۱۳۶۴ با کتابی تحت عنوان پیشدرآمدی بر شناخت تاریخ اسلام شروع کرد. وی تا کنون بیش از ۹۰ عنوان کتاب تألیف کرده که بعضی از این آثار خود دارای شمارگان زیادی است؛ به عنوان مثال، از کتاب مقالات تاریخی تا کنون ۲۰ جلد منتشر شدهاست. آنچه که باعث دوچندان شدن اهمیت آثار وی است، تأثیرگذاری قلم اوست؛ به نحوی که بعضی از آثار او جزو منابع درسی دانشگاهی و منابع کارشناسی ارشد و دکتری رشته تاریخ است. آثار او تا کنون به زبانهای دیگر مثل انگلیسی، عربی و اردو نیز ترجمه شدهاست.
مجید جعفریتبار دادسرای ویژه روحانیت با اتهاماتی از قبیل ارتداد، مرید و مراد بازی، اتهامات مالی، ارتباط با اجنه و ادعای رابطه با امام زمان روبرو شد. اگرچه اتهامهای او ارتباط با «جن گیرها» و «اجنه» عنوان شده اما گفته میشود که او یکی از منتقدان چنین ادعاهایی از سوی محمود احمدینژاد، رئیس دولتهای نهم و دهم بود و در یکی از سخنرانیهای خود آن را «غیرعقلانی» دانسته بود. این روحانی از هشت سال پیش سخنرانیهایی نیز در مخالفت با حکم سنگسار داشته و آن را «حکم غیرانسانی» خوانده بود. همچنین فاطمه مناقب همسر وی و تعدادی از شاگردانش در آبان ماه ۱۳۹۳ بازداشت شدهاند. او به خلع لباس و سه بار اعدام و همسرش نیز به دلیل مشارکت در جرم توسط دادگاه ویژه روحانیت به هشت سال زندان و اعدام محکوم شده است. قاضی پرونده همچنین حکم به نابودی تمام آثار جعفریتبار داده است. اولین بار مصطفی همت خبر این حکم را در صفحه فیسبوک خود منتشر کرد و از صدور چنین حکمی ابراز تاسف و تعجب نمود. پس از پست همت بود که این خبر در رسانههای مختلف انتشار یافت. همچنین رئیس دادگاه ویژه روحانیت، محمدجعفر منتظری اعلام داشت که این فرد به حکم صادر شده دربارهٔ خود اعتراض کرده است. وی ادامه داد: پرونده این فرد هماکنون در مرحله تجدید نظر قرار دارد. غلامحسین محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه نیز بیان داشت؛ حکم صادر شده برای این فرد، بدوی بوده و میتوان به این حکم اعتراض کرد و طبق قانون، قابل تجدیدنظر است.
حاج میرزا محمدجعفر ملقب به حقایقنگار، (زادهٔ ۱۲۳۵ قمری - درگذشتهٔ ۱۳۰۱ قمری) مورخ و محقق معروف قرن سیزدهم یعنی عصر ناصری است که در خورموج شهرستان دشتی در استان بوشهر متولد شده و پس از کسب کمالات و تحصیلات دانش در جوانی ضابطی خورموج که از پدر به و ارث رسیده بود نائل گشت و تا ۱۲۸۵ ه.ق بدین شغل منصوب بود اما در این سال بر اثر اختلافاتی که بین او و حاجی خان حکمران کل دشتی و پدر محمدخان دشتی درگرفت از این شغل معزول شد و به شیراز رفت و به امارت دیوانخانهٔ عدلیهٔ شیراز منصوب شد. در ۱۲۷۶ ه.ق کتاب آثار جعفری در تاریخ و جغرافیای مملکت فارس را نوشت.
نام علامرودشت طبق اسناد و سنگقبرهای بهجا مانده از سه-چهار قرن پیش به صورت «اعلامرودشت» ثبت شدهاست و اولین اثر مکتوب که نامی از علامرودشت آورده، آثار جعفری میباشد که در سال ۱۲۷۶ هجری قمری تألیف شدهاست.
از آثار جعفری لنگرودی همچون «معتبرترین منابع حقوق ایران» یاد میشود. آثار او همچنین جزو منابع دانشگاهی حقوق محسوب میشود.