ابوطالب تجلیل تبریزی

معنی کلمه ابوطالب تجلیل تبریزی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حضرت آیت الله حاج شیخ ابوطالب تجلیل تبریزی از فقهای مشهور قم که به تدریس دوره عالی فقه اشتغال دارد. معظم له سالهای متمادی است که پاسخگوی پرسش ها و شبهات دینی می باشند.
ایشان در سال ۱۳۴۵ ه. ق مطابق با ۱۳۰۵ ه. ش در شهر تبریز در خانواده ای مذهبی متولد شده اند. پدر ایشان حاج میرزا علی اکبر تجلیل که مردی عابد و زاهد و مستجاب الدعوه بود می باشد. ایشان تا سال ۱۳۶۴ ه. ق در تبریز مشغول تحصیل و در آن سال به حوزه علمیه قم منتقل شدند، استاد بزرگ او در تبریز مرحوم آیت اللهی برادر مرحوم علامه طباطبائی رحمة الله علیه بود.
اساتید قم
اساتید ایشان در قم در فقه و اصول حضرات آیت الله العظمی بروجردی رحمة الله علیه و آیت الله العظمی حجت رحمة الله علیه که پس از فراغ از سطح از سال ۱۳۶۶ ه. ق تا زمان رحلت آن بزرگواران در درس آن دو فقیه کم نظیر حاضر بودند، و همچنین از آیت الله العظمی علامه طباطبائی رحمة الله علیه سطح و خارج مکاسب و در فلسفه نیز منظومه و اسفار تلمذ نموده است و همچنین از امام راحل آیت الله العظمی خمینی رحمة الله علیه که جامع معقول و منقول بودند تلمذ کردند.
تدریس
پس از سال ۱۳۸۰ ه. ق به تدریس و تالیف اشتغال و از سال ۱۳۹۱ ه. ق تا کنون خارج فقه و اصول تدریس کردند. نخستین تالیف فقهی وی تقریرات اصول و فقه اساتید فوق الذکر و نخستین تالیف مطبوع ایشان تقریرات بیع مرحوم آیت الله العظمی حجت رحمة الله علیه می باشد که به ضمیمه تعلیقات استدلالیه بر آن و رساله حجیت شهرت در سال ۱۳۷۳ ه. ق به طبع رسیده است. از تقریرات فقه آن مرحوم که به قلم ایشان است صلاه المسافر است که به تاریخ ۱۳۶۹ ه. ق به خط شریف خود بر آن تقریظ نوشته اند.
تالیفات
...

جملاتی از کاربرد کلمه ابوطالب تجلیل تبریزی

سید محمود مرعشی نجفی، فرزند ارشد سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی و نوه سید شمس الدین محمود مرعشی نجفی، در سال ۱۳۲۰ در قم به دنیا آمد. پس از طی دوره‌های دبستان تا دبیرستان در قم، تحصیل علوم حوزوی را شروع کرد. مقدمات و سطح را نزد استادان برجسته‌ای چون فاضل لنکرانی، سید مهدی لاجوردی، ابوطالب تجلیل تبریزی، محمد صادق نصیری سرابی، محمد تقی ستوده و سید احمد ورامینی آموخت و سپس در درس خارج فقه پدرش مرعشی نجفی شرکت کرد که تا پایان عمر ایشان ادامه یافت. مرعشی در کنار تحصیل علوم دینی به دلیل علاقه وافر به علوم رجال، انساب، کتاب‌شناسی و نسخه‌شناسی، به مطالعات کتب و رسایل قدما و متأخران در این رشته‌ها پرداخت و در این راه از رهنمودها و تجربیات پدرش استفاده فراوان برد و به تدریج صاحب نظر گردید. وی از بسیاری از استادان و مشایخ اجازاتی دریافت کرده‌است. سید محمود مرعشی نجفی علاوه بر تحصیلات حوزوی، تحصیلات آکادمیک را نیز دنبال کرد. وی تحصیل در رشته جامعه‌شناسی را نخست در دانشگاه تهران و سپس در دانشگاه لندن ادامه داد و در سال ۱۹۸۵ میلادی موفق به اخذ دکترای جامعه‌شناسی از دانشگاه لندن گردید.