ابوالقاسم فرهنگ شیرازی

معنی کلمه ابوالقاسم فرهنگ شیرازی در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است
خطاط، ادیب، نویسنده و شاعر، متخلص به فرهنگ. وی چهارمین فرزند وصال شیرازی است. در شیراز به دنیا آمد. در آغاز جوانی به تحصیل علوم ادبی و فنون ریاضی پرداخت. علم جفر و رمل را نیز فراگرفت و زبان فرانسه را به تشویق حکیم قاآنی آموخت.
فرهنگ شاعری توانا و در آداب سخنوری استاد بود. وی هفت اقلیم را خوش می نوشت و در خط ثلث مهارت خاصی داشت. او در شیراز درگذشت و در حرم سید میرمحمد، برادر شاهچراغ به خاک سپرده شد. از آثار خطی وی: یک نسخه «حدائق السحر» رشید وطواط به خط نسخ و شکسته کتابت خوش با رقم: «حرره العبد الاقل... ابوالقاسم بن... وصال الشاعر...سنه 1278 ثمان و سبعین و مأتین بعد الالف».
دیگر آثار وی: شرح «حدائق السحر» رشید وطواط به طرز چهار مقاله ی نظامی عروضی، متجاوز از پانزده هزار بیت: کتاب لغتی به نام «فرهنگ فرهنگ»، شال لغات مصطلحه فارسی، عربی و ترکی؛ رساله ی «طب البله» یا «سکنجبینیه» در مطایبات؛ شرح و ترجمه ی کتاب «بارع»، در علم نجوم بالغ بر ده هزار بیت؛ «دیوان» شعر نزدیک به دوازده هزار بیت به فارسی و عربی.

جملاتی از کاربرد کلمه ابوالقاسم فرهنگ شیرازی

در جریان عملیات والفجر ۲ در مردادماه سال ۱۳۶۲، گروهان میثم از گردان امام حسین، از لشکر ۱۴ امام حسین، تپه سوم از تنگه دربندیخان عراق را تصرف کردند و در محاصره نیروهای عراقی گرفتار شدند و پس از دو روز مقاومت، و منهدم کردن هلی کوپتر عراقی توسط یکی از رزمندگان بنام ابوالقاسم فرهنگ بارده ای سرانجام با کشته شدن اکثر نیروهای گروهان، تپه مجدداً به تصرف نیروهای عراقی درآمد. در جریان این درگیری سه نفر از اعضای گروهان میثم در مدت چهارده روز زنده ماندند.