[ویکی فقه] ابوالقاسم انصاری (ابهام زدایی). ابوالقاسم انصاری ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • ابوالقاسم بن محمدجعفر انصاری اصفهانی، از علما و فضلای قرن چهارده هجری در اصفهان• ابوالقاسم بن ابی حامد انصاری کازرونی اصفهانی، از دانشمندان قرن دهم هجری در اصفهان ...
جملاتی از کاربرد کلمه ابوالقاسم انصاری
فرزند میرزا ابوالقاسم زنجانی. در ۱۸ ذیالقعده ۱۲۵۹ (۱۲۱۹ خورشیدی) در زنجان متولد شد. خاندان پدری او از دوران صفویه مقام مرجعیت و قضاوت شهر زنجان را داشتند. تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش آغاز کرد و سپس رهسپار قزوین شد. در ۱۲۷۸ به نجف رفت و در درس مرتضی انصاری و شیخ راضی شرکت کرد. او از برجستهترین شاگردان سید حسین کوهکمری تبریزی بود، چهارسال از درس کوهکمری بهرهبرد و از او اجازهٔ اجتهاد گرفت. در سنّ چهلسالگی به ایران بازگشت و در تهران اقامت گزید. جایگاه علمی و تبحر او در شاخههای متفاوت علوم دینی، سبب شد در اندک مدتی در زمرهٔ علمای مشهور تهران درآید.
فرزندش میرزا محمد خان (صدیق الملک) در هفتم رمضان ۱۲٣٣ در تبریز دربار سلطنت قاجار متولد شد. او ابتدا منشی ناصرالدین شاه بود و سپس به وزارت خارجه راه یافت. در سه ماهی که میرزا سعیدخان انصاری به مشهد تبعید شده بود، از طرف ناصرالدین شاه کفیل وزارت خارجه شد و در همین زمان ملقب به صدیقالملک شد. صدیقالملک از ازدواج اول دو پسر به نامهای میرزا احمد خان و میرزا عبدالله خان و از ازدواج دوم که با دخترعمویش، دختر میرزا رفیع نوری بود دو پسر به نام های حسن اسفندیاری و جعفرخان یمینالممالک داشت. دختر صدیقالملک با میرزا ابوالقاسم آهی ازدواج کرد و مادر مجید آهی است.