[ویکی نور] ابوالبرکات زکی الدین محمد زکی ابراهیم؛ عالم، خطیب، شاعر و نویسنده اهل سنت مصری معاصر در بولاق مصر زاده شد. وی از دانشگاه الازهر مصر فارغ التحصیل شد و به چندین زبان همچون فارسی و آلمانی به خوبی آشنایی داشت. او رهبر گروه محمدیه و موسس موسسات و مجامع عدیده ای در مصر می باشد. درباره زادروز و نیز وفات وی به اطلاعی دست نیافتیم. «مراقة اهل البیت(ع) فی القاهرة و معه کتاب حیاة الارواح بعد الموت» از آثار وی می باشد. مراقد أهل البیت فی القاهرة مع تحقیق أن رأس الحسین و رفاة السیدة بمصر... / نوع اثر: کتاب / نقش: نویسنده
جملاتی از کاربرد کلمه ابراهیم محمد زکی
مشاقه که با زبان یونانی آشنا بود، از روی کتابهای عربی و یونانی شروع به فراگیری علم پزشکی کرد. عاملی که او را به سمت طبابت سوق داد بیماریای بود که وی را پنج ماه در خانهٔ پدرش در دیرالقمر زمینگیر کرد، لذا علاقهمند به فراگیری طبابت شد تا به درمان مردم بپردازد. او از پزشکانی که به لبنان میآمدند نیز تعلیم میگرفت. در سال ۱۸۳۱ به دمشق رفت و پس از آنکه سپاه ابراهیم محمد علی پاشا از لبنان به مصر عقبنشینی کرد، وی نیز راهی مصر شد و در بیمارستان القصر العينی در قاهره تحصیلات پزشکی را به پایان رساند و مدرک دکترا گرفت. سپس در سال ۱۸۴۶ به دمشق بازگشت و به حرفهٔ پزشکی مشغول شد. مشاقه نهایتاً به مرتبهٔ رئیس پزشکان منطقه ارتقا یافت.
با الحاق اورشلیم به ولایت مصر توسط محمدعلی پاشا در ۱۸۳۱، کنسولگریهای خارجی نیز در شهر فعال شدند. در ۱۸۳۶، ابراهیم محمد علی پاشا به ساکنان یهودی اورشلیم اجازه داد تا چهار کنیسای اصلی شهر، از جمله کنیسای خوربا را بازگشایی کنند.
سومالی برای شکرت در بازیهای المپیک تابسانی ۲۰۰۰ که از ۱۵ سپتامبر تا ۱ اکتبر ۲۰۰۰ در سیدنی، استرالیا برگزار شد، نمایندگانی را به این بازیها اعزام کرد. این پنجمین حضور این کشور آفریقایی در بازیهای المپیک تابستانی از نخستین حضور آن در این بازیها در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۷۲ در بیست و هشت سال قبل بود. هیئت نمایندگان سومالی شامل تو شرکتکننده برای مسابقات دو و میدانی بود: ابراهیم محمد عدن و صفیه ابوکار حسین. ابوکار حسین نخستین ورزشکار زن اهل سومالی بود که در یک رویداد بازیهای المپیک حاضر میشد. هیچیک از این ورزشکاران موفق به عبور از دور اول مسابقات خود نشدند.
پس از مرگ موکرجی، موجی از همدردیها از سوی رهبران هند و سایر کشورها برانگیخته شد. نارندرا مودی، نخستوزیر هند، رام نات کوویند، رئیسجمهور، ونکایا نایدو، معاون رئیسجمهور، آمیت شاه، وزیر مسکن و راهول گاندی، رئیس کنگره همدردی خود را از طریق توئیتر ابراز کردند. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، محمداشرف غنی، رئیسجمهور افغانستان، ابراهیم محمد صلح، رئیسجمهور مالدیو، شیخ حسینه، نخستوزیر بنگلادش، لوتای تشرینگ، نخستوزیر بوتان، ماهیندا راجاپاکسا، نخستوزیر سریلانکا و کیپی شارما اولی، نخستوزیر نپال از حملهٔ رهبران خارجی بودند که همدردی خود را اعلام کردند. ورزشکاران و بازیگران هند نیز پس از مرگ موکرجی، تأسف خود از درگذشت او را اعلام کردند.
ابراهیم محمد صالح، رئیسجمهوری مالدیو روز جمعه و در یک نطق تلویزیونی اعلام کرد مأموران پلیس استرالیا برای تحقیق دربارهٔ ابعاد و یافتن مسئولان این بمبگذاری وارد ماله میشوند.
مرگ ابراهیم و ماجرای افک، ماریه قبطی و پسر عمویش جريح قبطى کنیز و غلامی بودند که حاکم مصر مقوقس به محمد پیامبر اسلام هدیه داد، محمد نیز ماریه را به عنوان کنیز خود انتخاب نمود پس از مدتی ماریه حامله شد و برای محمد پسری به نام ابراهیم را به دنیا آورد، اما ابراهیم در ۱۸ ماهگی یا ۲۱ ماهگی مرد، به دنبال مرگ ابراهیم محمد بسیار ناراحت و اندوهناک شد در این زمان عایشه همسر محمد نزد او آمد و گفت که ای محمد ناراحت نباش چراکه ابراهیم اصلا پسر تو نبوده است و تهمت زنا میان ماریه و جريح قبطى را با محمد در میان گذاشت و گفت ابراهیم پسر جريح قبطى است نه تو، محمد با شنیدن این سخنان عایشه خشمگین شد و علی ابن ابی طالب را صدا زد و به او فرمان داد که برو جريح قبطى را بکش که با کنیز من(ماریه قبطی) زنا کرده، علی نیز با خشم به دنبال جريح قبطى برفت و چون جريح علی را با خشم و شمشیر دید پا به فرار گذاشت و از درخت نخلی بالا رفت تا از دست علی مصون بماند اما ناگهان از درخت به زمین افتاد و پارچهای که برای پوشاندن عورت خود استفاده میکرد هنگام سقوط از درخت باز شد و علی ابن ابی طالب در آن لحظه عورت جريح را دید که اخته شده است به همین دلیل از کشتن آن غلام دست کشید و نزد محمد بازگشت و ماجرا را بیان نمود محمد بعد از مشخص شدن وضعیت آیات ۱۱ تا ۲۶ سوره نور را بیان کرد که مبنی بر عدم تهمت زنا بدون شاهد بر دیگران بود.