اب نارنج
معنی کلمه اب نارنج در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه اب نارنج
ترشی:بادمجان ترشی، سیر ترشی، هفت بیجار، ترشی یارمسی، ناز خاتون، وینگوم زالک، هلی ترشی، آبغوره، آب نارنج و ...
ترشی:بادمجان ترشی، سیر ترشی، هفت بیجار، ترشی یارمسی، ناز خاتون، وینگوم زالک، هلی ترشی، آبغوره، آب نارنج و …
مواد سیر قلیه را مرغابی یا مرغ یا اردک ، برگ سیر، تخم مرغ، لپه، آب نارنج یا آبلیمو و نمک و فلفل تشکیل میدهد. در این خورشت برگ سیر تازه مصرف میشود و بیشتر در هوای سرد و در فصل زمستان و پاییز طبخ میشود
فسنجان مازندرانی مزهای ملس دارد و معمولاً با گوشت پرندگان تهیه میشود. برای ملس کردن در کنار رب انار و آب نارنج از مقدار کمی شکر استفاده میکنند. این فسنجان به رنگ قهوهای و معمولاً روشنتر از سایر فسنجانهاست.
این غذا بسیار چرب و پر انرژی است. کسانی که چربی خون بالا دارند یا کلسترول و اسید اوریک خونشان بالاست و مبتلا به نقرس هستند، باید از مصرف کلهپاچه اجتناب کنند. کلهپاچه از پختنِ سر و دست و پا و اندامهای درونی گوسفند (در جنوب قفقاز گوساله) تهیه میشود. اجزای این غذا شاملِ بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت صورت و پاچه است. واحد شمارش کله پاچه «دست» است و هر دست شامل یککله و چهار پاچه میشود. آب این غذا نیز بهعنوان پیشغذا به همراه نان خورده میشود و گاهی با آب نارنج خورده میشود.