معنی کلمه اب زدایی در دانشنامه آزاد فارسی
فرآیندی برای نگهداری مواد_غذایی. در این روش، میزان آب مواد را به دَه تا بیست درصد میزان آب در محصولات تازه کاهش می دهند و درنتیجه، مواد غذایی دربرابر حملۀ قارچ ها مقاوم می شوند. باکتری ها در محیط خشک نیز فعال اند. بنابراین، کیفیت مواد_خام اهمیت بسیاری دارد. در ۱۷۹۵، این روش در صنایع غذایی فرانسه به کار بسته شد؛ بدین ترتیب که سبزیجات ورقه ای شده را با استفاده از جریان شدید هوای داغ آب زدایی و نگهداری می کردند. نخستین موادی که با مقیاس وسیع به این روش خشک شدند، محصولاتی نشاسته ای، نظیر پاستا، بودند. از ۱۹۴۵ به بعد، این روش برای نگه داری شیر، سیب زمینی، سوپ، قهوۀ فوری، و غذای آمادۀ کودکان و حیوانات خانگی نیز به کار برده می شود. یکی از امتیازهای این روش برای تولیدکنندگان مواد غذایی کاهش وزن، حجم و درنتیجه، هزینۀ توزیع محصولات است.
آب زدایی (شیمی). آب زُدایی (شیمی)(dehydration)
در شیمی، حذف آب از یک ماده. محصول، فرمول شیمیایی جدیدی خواهد داشت. این امر با خشک کردن متفاوت است. دو نوع آب زدایی وجود دارد. برای ترکیبات دارای آب_تبلور، ازجمله سولفات مس آب دار(CuSO۴ ,۵H۲O)، منظور از آب زدایی حذف آب تبلور است تا مادۀ بی آبی باقی بماند. این امر ممکن است با گرم کردن حاصل شود و برگشت پذیر است. برخی از مواد، مثل اتانول، حاوی عناصر آب، یعنی اکسیژن و هیدروژن اند که به شکل متفاوتی به هم متصل شده اند. عوامل آب زدا، ازجمله اسید_سولفوریکغلیظ، این عناصر را به نسبت یک به دو از مولکول جدا می کند و ترکیبی مثل اتیلن CH۲= CH۲، به جا می گذارد. ممکن است این فرآیند برگشت پذیر باشد یا نباشد.