اب اورده

معنی کلمه اب اورده در لغت نامه دهخدا

( آب آورده ) آب آورده. [ وَدَ / دِ ] ( ن مف مرکب ، اِ مرکب ) آب آورد :
دوش ازبرای مطبخش هیزم ز مژگان برده ام
گفت از کجا آورده ای خاشاک آب آورده را.؟|| چشم آب آورده ؛ چشمی که ببیماری آب مبتلی باشد.

معنی کلمه اب اورده در فرهنگ فارسی

( آب آورده ) ( اسم ) ۱ - آن چیز که آب آنرا بیاورد آب آورد . ۲ - خاشاک و جز آن که دریا یا رود یا سیل با خود آورد . یا چشم آب . چشمی که به بیماری آب مبتلا باشد.
آب آورد

جملاتی از کاربرد کلمه اب اورده

۱ـ مولف گاهی مردم را به معنی شخص و انسان به کار برده و در جمله برای ان فعل مفرد اورده است.
هراکلیوس (امپراتور بیزانس که در منابع عربی با نام هرقل نامیده می‌شود) که پیشتر مناطق مهم شام (از جمله حمص) را از دست داده‌بود یکبار دیگر کوشید تا با سامان دادن لشکری عظیم از رومی‌ها، شامیان، اهالی جزیره (بین النهرین)، و ارمنستان در کنار قبایل عربی لخمیون و جذام و جز آنان به جنگ مسلمانان برود. در منابع تاریخ شمار مسلمانان را بیست و چهار هزار نفر و رومیان را دویست هزار نفر نوشته‌اند که ممکن است این آمار اغراق آمیز باشد اما نباید فراموش کرد که هراکلیوس آخرین تلاش خود را برای حفظ شامات انجام داده‌است. این جنگ شش روز به طول انجامید و به قدری برای مسلمانان سخت بود که گفته‌اند زنان مسلمان نیز مجبور به جنگیدن شدند. در سه روز اول همه چیز به لطف مهارت و زره های بهتر به نفع رومیان بود. در روایات ذکر شده در روز سوم نبرد فرمانده سپاه روم به خالد بن ولید نامه‌ای فرستاده و پیشنهاد صلح و ترک قلمرو روم را داده است اما خالد و فرماندهان پیشنهاد را رد می‌کنند. در روز پنجم نبردی صورت نمی‌گیرد. به هنگام شب خالد بخشی از سواران خود را در کوه های شمال میدان نبرد مخفی و بخشی را هم به پل پشت سر رومیان می‌فرستد. نبرد در روز ششم ادامه یافته، خالد مطمئن می‌شود تمام رومیان در نبرد حضور دارند سپس به سواران مخفی شده در کوهستان علامت می‌دهد و به پشت سپاه روم حرکت می‌کنند. با دو طرفه شدن میدان نبرد رومیان روحیه خود را از دست می‌دهند و پا به فرار می‌گزارند. در همین حین سوارانی که در پل بودند از جناحین هجوم اورده و میدان را از سه طرف بر رومیان تنگ می‌کنند. با کشته شدن فرمانده رومیان، آنان بی‌روحیه شده، پا به فرار می‌گذارند.
با آگاهی از ساختار کارکرد طبیعی کبد می‌توان بیماری‌های کبد و تظاهر بالینی آن‌ها را درک کرد. توجه به آناتومی کبد، مجاری صفراوی و هپاتوسیت‌ها برای فهم تظاهرات بالینی بیماری‌های کبدی لازم است. خون‌رسانی دوگانه به کبد که منحصر به کبد است و شامل سیستم وریدی پورت می‌شود کبد را به مشابه یک صافی در سر راه خون وریدی بافت‌های شکمی در اورده‌است. این کار باعث می‌شود که کبد به‌طور ثانویه به تعدادی از بیماری‌های خارج کبدی مبتلا شود و مکان نسبتاً شایعی برای متاستاز تومرهای توپر باشد. به علاوه توجه به آناتومی کبد جهت درک تظاهرات بالینی مهم هیپرتانسیون پورت که از عوارض شایع بیماری‌های مزمن کبدی است و بر اثر تغییر شکل عروق ریز داخل کبدی در نتیجه ایجاد اسکار وبازسازی مجدد به وجود می‌آید بسیار با اهمیت است. در این موارد شواهدی همچون بزرگ شدن طحال وهیپراسپلنیسم و خون ریزی گوارشی و تجمع مایع آسیت و نشانه‌های آنسفالوپاتی پورت سیستمیک وجود دارد. آناتومی مجاری صفراوی از کانالیکول‌ها تا مجرای مشترک صفراوی در پیامدهای یرقان انسدادی امری نقش دارند. در حالی که التهاب کیسه صفرا ممکن است سبب تب ودرد شود. کولدوکولیتیاز باعث کولیک صفراوی و یرقان می‌گردد. خون از طریق ونول‌های پورت که در محیط قرار دارند وارد لوبول کبدی می‌شود و از طریق سینوزوئیدهای کبدی به طرف ورید مرکزی حرکت می‌کند ونول‌های پورت و مجاری کوچک صفراوی و آرتریولهای کبدی در یک تریاد قرار دارند.
در جدول‌هایی که ادامه قرار گرفته‌اند، فهرست مولکول‌هایی آورده شده‌است که در محیط‌های میان‌ستاره‌ای یا نزدیک ستاره‌ای، شناسایی شده‌اند که براساس تعداد اتم‌ها دسته‌بندی شده‌اند. مولکول‌های خنثی و یون‌های مولکولی آن‌ها، در ستون‌های مجزا فهرست شده‌اند. اگر هیچ گونه داده‌ای برای فرمول مولکول خنثی برای یک ترکیب قرار داده نشده بود، به این معنی است که تنها شکل یونیزه شده مولکول مورد نظر شناسایی شده‌است. نام مولکول‌ها برمبنای نام‌هایی که در منابع علمی استفاده می‌شوند، اورده شده‌اند و در صورتی که هیچ نامی برای آن‌ها وجود نداشته باشد، قسمت مربوط خالی گذاشته شده‌است. جرم‌های فهرست شده در جدول‌ها، برمبنای یکای جرم اتمی آورده شده‌اند و چنان‌چه گونه‌هایی وجود داشته باشند که تفاوت آن‌ها، تنها یک اتم دوتریوم (۲H) باشد، به‌خاطر تفاوت جرم اندک به‌وجود آمده، به هرکدام سطر جداگانه‌ای در جدوا مورد نظر، اختصاص داده شده‌است. تعداد مجموع گونه‌های منحصر به‌فرد، از جمله حالت‌های یونیزه شده مجزا، در هر بخش نشان داده شده‌اند.
گر سخن نغز آمد اقبال تو اورده ست از آنک عزت عیسی است آنک اندر سم خر یافتند
پادشاها بنده از بحر نثار اورده است دامنی در بر درت و.انگه چه در های ثمین
او که آشپز بسیار ماهر و سوابق بسیار درخشان دارد، در سال ۲۰۰۳ برای خدماتش به صنعت پذیرایی از ملکه انگلستان، نشان شوالیه را دریافت کرد. اما یکی از پر افتخارترین دستاوردهای او، ایجاد آگاهی عمومی و وارد کردن دولت انگلستان به رسانده، بازارهای امریکا را فتح کرده، در چندین برنامه تلویزیونی نقش بازی کرده و انقلابی در غذاهای انگلستان به وجود اورده‌است.
در روز دهم هفتاد هزار حاجت شما را بر اورده نموده و خورشيد، ماه ، ستارگان ، چهارپايان، پرندگان هر سنگ و گلى و هر خشك وترى و ماهيهاى درياها و برگهاى درختان براىشما استغفار مى كنند.
در گذشته اکثر مردم به کارهای کشاورزی و دامداری می پرداختند و روزی خود را از این راه به دست می اوردند .اما در حال حاضر بیشتر مردم که به گوسفند داری می پرداختند انها را فروخته و به سمت خرید ماشین های سنگین ترانزیتی روی اورده اند و از این راه کسب درامد می کنند و از وضع خوبی برخوردارند.در روستا کمتر جوانی پیدا میشود که بیکار باشد.
يعنى : (اگر اهل آباديها ايمان اورده و تقوا پيشه مى كردند، هر آينه بركاتى ازآسمان و زمين براى آنها مى گشوديم . وليكن گفته هاى ما را تكذب كردند و در اثركارهايشان ، انها را گرفتيم ).
لبی اورده‌ام بر هر سر مو نذر پا‌بوست اگر گویی کنم چون آرزو گستاخ میدانی
شولستان نام منطقه ای در میان استان فارس و استان کهگیلویه و استان اصفهان بوده است. که بعد تصرف ولایت لرستان توسط شولان به این نام شهرت یافت بازماندگان این قبایل به زبان لری صحبت می کنند .معینی الدین نطنزی و حمدالله مستوفی نیز در کتاب منتخب التواریخ و کتاب تاریخ گزیده اورده اند که لرستان در قریب سی صد هجری بین دو برادر بدر و منصور تقسیم شد که بعد ها نیمی از این ولایت (ولایت لرستان)به تصرف شولان درامد. معینی می گوید به دلیل بی وجودی ابا اجدادی هلال ابن بدر حاکم لر بزرگ نیمی از ولایت لرستان به تصرف شولان درامد .
سپهکش چو رستم سپهدار طوس بابر اندر اورده آوای کوس