فراوانی ایزوتوپی
معنی کلمه فراوانی ایزوتوپی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه فراوانی ایزوتوپی
جرم اتمی استاندارد (A R، استاندارد) یک عنصر شیمیایی میانگین وزنی از جرم اتمی نسبی (A R) از همه ایزوتوپهای آن عنصر در فراوانی هر ایزوتوپ در زمین است. وزن استاندارد اتمی هر عنصر شیمیایی توسط کمیسیون فراوانی ایزوتوپی و وزن اتمی (CIAAW) اتحادیه بینالمللی شیمی محض و کاربردی (IUPAC) بر اساس منابع طبیعی، پایدار و زمینی عنصر تعیین و منتشر میشود. این رایجترین و عملیترین وزن اتمی است که دانشمندان از آن استفاده میکنند.
کمیسیون فراوانی ایزوتوپی و وزن اتمی (به انگلیسی: Commission on Isotopic Abundances and Atomic Weights) یک کمیته علمی و متعلق به اتحادیهٔ بینالمللی شیمی محض و کاربردی (آیوپاک) است که یکی از زیرمجموعههای بخش شیمی معدنی این اتحادیه است. وزنهای اتمی استاندارد این کمیسیون که هر دو سال ارائه میشود، بهعنوان ارقامی معتبر در جوامع علمی پذیرفته شدهاند و در تمامی جدولهای تناوبی ارائه شده در سراسر دنیا، از این ارقام استفاده میشود.
ویژگی اصلی جداکننده ستارهها و سیارات نیز جرم است. حد بالای جرم برای سیاره بودن، برای اجسامی با فراوانی ایزوتوپی شبیه خورشید، تقریباً ۱۳ برابر جرم مشتری است. فراتر از آن جسم شرایط مناسب برای همجوشی هستهای را پیدا میکند. به جز خورشید، جسم دیگری با چنین جرمی در منظومه شمسی وجود ندارد، اما سیارات فراخورشیدی با این اندازه وجود دارند. حد جرمی ۱۳ برابر مشتری مورد توافق جهانی قرار نگرفته و دانشنامه سیارههای فراخورشیدی اجسامی با جرمهای تا ۲۰ برابر مشتری معرفی میکند، و مرورگر دادههای برون سیارهها شامل اجسامی با ۲۴ برابر جرم مشتری است.