عثمان بن عیسی رواسی

معنی کلمه عثمان بن عیسی رواسی در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] عثمان بن عیسی رواسی (زنده تا قبل از ۲۰۳ق)، از اصحاب و وکلای امام موسی کاظم (ع) که پس از درگذشت امام هفتم، از بازگرداندن اموال به امام رضا (ع) خودداری کرد و مدعی زنده بودن امام کاظم (ع) شد. برخی منابع از توبه او سخن گفته اند؛ اما آیت الله خویی، روایات حاکی از توبه او را غیرمعتبر دانسته است. عثمان بن عیسی، در کنار علی بن ابی حمزه بطائنی و زیاد بن مروان قندی، سه رکن اصلی واقفیه بودند که بر امامت امام کاظم توقف کرده و امامان بعد از وی را انکار کردند.
عثمان بن عیسی کلابی رواسی کوفی (زنده تا قبل از ۲۰۳ق)، از سران واقفیه بود و شیخ طوسی او را از اصحاب امام موسی کاظم و امام رضا (ع) دانسته است.
عثمان بن عیسی از وکلای امام کاظم (ع) بود که اموال را از شیعیان دریافت می کرد و امکان ارسال وجوه، به دلیل زندانی بودن امام کاظم، فراهم نبود. عثمان بن عیسی پس از شهادت امام هفتم، و دریافت نامه امام رضا (ع) برای بازگرداندن اموال، ابتدا از این کار خودداری کرد و امام هشتم بر او خشم گرفت. بر اساس منابع تاریخی، عثمان بن عیسی سپس پشیمان شد، توبه کرد و اموال را برای امام رضا (ع) فرستاد.

جملاتی از کاربرد کلمه عثمان بن عیسی رواسی

عثمان بن عیسی رواسی عامری کلابی، یکی از وکلا موسی کاظم بوده‌است که پس از فوت موسی کاظم، اموالش را برای خود دانست و منکر مرگ موسی کاظم شد. او از سران فرقه واقفیه بوده‌است و منکر امامت علی بن موسی الرضا شد. یکی از القاب او شیخ الواقفه است. برخی منابع از وی به عنوان کسی که از اعتقاداتش توبه کرده و امامت علی بن موسی الرضا را پذیرفته‌است یاد می‌کنند. با این حال برخی حدیث توبه او را ضعیف می‌دانند.