عبدالله بن مغیره

معنی کلمه عبدالله بن مغیره در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] عبدالله بن مغیره، از اصحاب اجماع است که از امام کاظم و امام رضا(ع) روایت کرده است. او اهل کوفه بود و نامش در سند ۵۲۱ حدیث آمده است. رجالیان عبدالله را توثیق کرده اند.
عبدالله بن مغیره بجلی از موالی بنی نوفل و از اهالی کوفه بود. کنیه اش ابومحمد و از راویان ثقه است. وی را از اصحاب اجماع برشمرده اند.
برقی در کتاب رجال خود یک بار نام وی را عبدالله بن مغیره و از اصحاب امام رضا ذکر کرده است و یک بار با عنوان عبدالله بن مغیره مولی بنی نوفل بن حارث بن عبدالمطلب خزاز کوفی و از اصحاب امام رضا(ع) از او نام برده است.

جملاتی از کاربرد کلمه عبدالله بن مغیره

تعداد اصحاب موسی کاظم بیش از ۴۰۰ نفر عنوان شده‌است که همهٔ آنان از اصحابِ صَدیقِ او نبودند. رجالِ احمد بن خالد برقی این تعداد را صد و شصت نفر می‌داند که از نظر قرشی، این عدد درست نیست. قرشی ضمن برشمردن نام ۳۲۰ تن از این اصحاب و ارائهٔ شرح مختصری بر هر یک از آنان، معتقد است بیشتر شاگردانِ جعفر صادق پس از درگذشتش به حوزهٔ درس موسی کاظم پیوستند و شاید منظور برقی از عدد ۱۶۰، تعداد اصحاب برجستهٔ کاظم باشد. از عبدُالرَّحمٰن بن حَجّاج، عبدالله بن یحیی، علی بن یقطین، هشام بن حکم، یونس بن عبدالرحمن، عبدالله بن مغیره، عبدالله بن جُندَب، حسن بن محبوب، صفوان بن یحیی و ابوبصیر اسدی به‌عنوان اصحابِ خاصِّ کاظم یاد می‌کنند.