طویل العمر

معنی کلمه طویل العمر در لغت نامه دهخدا

طویل العمر. [طَ لُل ْ ع ُ ] ( ع ص مرکب ) دراززندگانی. بسیارزیست.

معنی کلمه طویل العمر در فرهنگ فارسی

آنکه عمری دراز کرده دراز عمر .
دراز زندگانی بسیار زشت

معنی کلمه طویل العمر در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] طویل العمر، از ویژگی های مهم حضرت مهدی (علیه السلام) است.
طبق روایات، حضرت مهدی (علیه السلام) که در آخر الزمان ظهور کرده و جهان را پر از عدل وداد خواهد نمود، فرزند امام عسکری (علیه السلام) است که در نیمه شعبان سال ۲۵۵ ق زاده شده است. معنای روشن این سخن، آن است که آن ذخیرۀ الهی، دارای عمر طولانی است.تاکنون، افزون بر ۱۱۷۰ سال از عمر مبارک آن حضرت گذشته است.
استناد به روایات
پیش تر در برخی روایات، سخن از عمر طولانی آن حضرت به میان آمده بود.
← روایتی از امام حسن
نخستین دانشمندی که به طرح مسألۀ طول عمر امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) پرداخت، ابوجعفر محمد بن علی بن بابویه قمی، معروف به شیخ صدوق (م ۳۸۱ ق) است. وی در کتاب کمال الدین و تمام النعمة به تفصیل دربارۀ طول عمر بحث کرده و به پرسش های مخالفان طول عمر امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) پاسخ داده است. وی، فصل جامعی از کتاب یادشده را به زندگی «معمّرین» (- صاحبان عمر طولانی) اختصاص داده است و ده ها نفر از اشخاص را که عمری بیش از ۱۲۰ سال داشته اند - نام می برد و شرح حال و زندگی هریک از آنان را به صورت مختصر ذکر می کند.شیخ صدوق، مسألۀ طول عمر حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را فقط از راه «تجربه تاریخی» و افراد دارای عمر طولانی، بررسی کرده و به دیگر ادله نپرداخته است. این راه از سوی دانشمندانی همچون شیخ مفید، شیخ طوسی، سید مرتضی، طبرسی، ]، علامه حلی، فیض کاشانی، علامه مجلسی و دیگر بزرگان شیعه ادامه یافت. آنچه این بزرگان در بررسی علمی طول عمر آن حضرت، به آن پرداخته اند، به طور عمده حول محورهای ذیل است:
محورهای بحث
...

جملاتی از کاربرد کلمه طویل العمر

بر عصای مزبور تصویر حیوانی طویل العمر کرده‌اند که برگرد آن پیچیده و آن اژدهاست و این حیوان به اسقلبیوس از جهات بسیار شباهت دارد: نخست آنکه او جانوری است تیزبین و همیشه بیدار و نباید خواب، مردی را که قصد تعلم صناعت طب دارد از اشتغال بدان بازدارد‚ و طبیب باید در غایت ذکاوت باشد تا بتواند بدانچه که حادث خواهد شد انذار کند و گویند مار طویل العمر است چندان که حیات وی را با طول روزگار برابر دانند و کسانی که به صناعت طب اشتغال دارند می‌توانند عمر خویش را طولانی کنند و هم گوید چون تصویر اسقلبیوس بکشیدند بر سر او تاجی از درخت غار نهادند زیرا این درخت حزن را بیرون کند؛ و به همین جهت اطباء باید غم و اندوه را از خویش دور کنند‚ چه اسقلبیوس مکلل به تاجی غمزدا بود و نیز درخت مزبور دارای نیروئی است که امراض را شفا بخشد و به همین سبب هر جا این درخت باشد حشرات و حیوانات سمی از آنجا بگریزند.
پروتاکتینیم در همه کانی‌های اورانیوم یافت می‌شود. حدود ۳۴۰ میلی‌گرم از یک تن استخراج می‌شود. پروتاکتینیم ممکن است با تابش توریم-۲۳۰ ایجاد شود. تصفیه و جداسازی آن به کمک تبادلگر یونی و روش‌های استخراج حلال انجام می‌گیرد. ایزوتوپ طویل العمر آن پروتاکتینیم-۲۳۱ با تابش آلفا تباهی می‌باد و دارای نیم عمری در حدود ۳۳۰۰۰ سال است. پروتاکتینیم ممکن است به صورت فلویورید پروتاکتینیم دی پتاسیم یا اکسید پروتاکتینیم ته‌نشین شود. این فلز را می‌توان به کمک احیای PaF۴ با باریم یا با گرما دادن PaF۴ در خلأ تهیه کرد.
پادشاه حبشه (اتیوپیا) دریافت که مقصود رسولان دیدن وضع مملکت اوست و چنین جواب داد: «شاه پارس شما را نزد من فرستاده، نه از این جهت که دوستی مرا طالب است، شما هم دروغ می گوئید، زیرا برای جاسوسی به مملکت من آمده‌اید. آدمی که شما را فرستاده، آدم درستی نیست، اگر درست بود، درصدد تسلط بر مملکت دیگری برنمی‌آمد و راضی به بندگی مردمی که آزاری به او نرسانیده‌اند، نمی‌شد، پس این کمان را به او داده بگویید شاه اتیوپیایی‌ها به شاه پارسی‌ها از راه نصیحت می‌گوید فقط وقتی به اتیوپیایی‌های طویل العمر ولو با عده‌ای بیشتر از سپاهیان قیام کن که پارسی‌ها بتوانند زه چنین کمانی را به آن آسانی که من می‌کشم، بکشند و عجالتاً پارسی‌ها باید خدایان را شکر کنند که به اولاد اتیوپیایی‌ها الهام نمی‌کنند به مملکت خودشان مملکت خارجی ای را الحاق کنند.» بعد از این سخنان زه کمان را رها کرده آن را به رسولان تسلیم کرد. پس از آن پادشاه اتیوپیایی‌ها لباس ارغوانی را برداشته پرسید که این چیست و چگونه آن را ساخته‌اند. وقتی که ماهی خواران حقیقت امر را راجع به این رنگ گفتند، پادشاه اتیوپیا گفت: «فریبنده‌اند این مردم و لباسشان هم بدل است.»