معنی کلمه صریا در دانشنامه اسلامی
از امام کاظم (علیه السّلام) به بعد، ائمه (علیهم السّلام) و اهل بیتشان در این منطقه سکنی داشتند. این مطلب از خلال اخبار متعدد استنباط می شود. از دو گزارش در الثاقب ابن حمزه طوسی و محاسن برقی فهمیده می شود که پیش از امام کاظم (علیه السّلام) و از زمان حضرت فاطمه (سلام الله علیها) یا حتی پیش تر از زمان رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) نیز این مکان به شکل اراضی زراعی خارج از مدینه در اختیار اهل بیت و نسل ایشان بوده است و از درآمد آن استفاده می کرده اند اما در آن سکونت نداشته اند. برای اولین بار امام کاظم (علیه السّلام) در آنجا خانه بنا کرده و اهل بیت خود را اسکان می دهند و بدین شکل روستایی تاسیس می شود. از امام کاظم (علیه السّلام) به بعد محل سکونت ائمه (علیهم السّلام) در مدینه، در این منطقه بوده است.
[ویکی شیعه] صریا روستایی نزدیک شهر مدینه که گویند حضرت موسی بن جعفر امام هفتم شیعیان آن را بنا نهاد.
امام کاظم (ع) این روستا را در محلی به نام بعاث که جنگ بعاث آخرین جنگ قبایل اوس و خزرج (دو قبیله مهم شهر یثرب) در آن روی داد، بنا نهاد.
همچنین امام هادی دهمین امام شیعیان در این روستا به دنیا آمد و مدتی نیز ساکن آنجا بود. صاحب کتاب الخرائج و الجرائح دو روایت نقل کرده است که نشان می دهد امام رضا (ع) و امام جواد نیز مدتی در این منطقه زندگی می کردند.