شنوایی سنجی
جملاتی از کاربرد کلمه شنوایی سنجی
در دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی اصلاحات عملی بیشتری برای زنان آغاز شد. رفسنجانی بیان کرد: «در اسلام هیچ مانعی برای آموزش زنان در هیچ زمینه ای وجود ندارد». سه زمینه اصلی که رفسنجانی بر آنها تمرکز داشت، آموزش، تنظیم خانواده و بهداشت و ازدواج بود. آمار مربوط به سالهای ۱۹۸۶/۸۷ نشان میدهد که پذیرش زنان در دانشکدههای دندانپزشکی، شنوایی سنجی، آمار، بینایی سنجی، رادیولوژی و رادیوتراپی با مردان برابر است. به اعتقاد رهبران سیاسی و مذهبی، یک زن در ایران میتواند همزمان هم سنتی باشد و هم مدرن که این دیدگاه در آموزشهایی که میبینند، القا میشود. به این معنی که نقش اصلی زن در خانه و مراقبت از فرزندان، خانواده و وظایف خانه است. در حالی که او هم میتواند در جامعه حضور داشته باشد، به دنیای اجتماعی برود و یک زندگی عمومی داشته باشد.
کسانیکه دچار چنین اختلالی هستند در کشف اصوات ساده ممکن است مشکل خاصی نداشته باشند. به همین دلیل در آزمایش شنوایی سنجی تون خالص ممکن است کم شنوایی از ملایم تا عمیق داشته باشند اما نتیجه تست گفتاری بسیار ضعیفی را نشان میدهند که با آستانههای شنوایی تون خالص آنها همخوانی ندارد که این وضعیت در حضور نویز زمینه بارزتر میشود. به همین دلیل در گذشته این عدم انطباق تستها عجیب به نظر میرسید و تصور میشد چنین افرادی متمارض به کم شنوایی هستند اما ظهور تست پاسخهای برانگیخته ساقه مغز وجود اختلال در عصب شنوایی تایید شد.
این اختلال به صورت کاهش شنوایی ملایم تا عمیق در تست شنوایی سنجی و وجود گسیلهای صوتی گوش (که ناشی از سلولهای مویی خارجی هستند) یا وجود پتانسیل میکروفونی حلزونی (به انگلیسی: Cochlear microphony)، ضعیف بودن نتایج تست شنوایی گفتاری به صورت نامتناسب با آستانههای شنوایی و غیرنرمال بودن تست پاسخهای برانگیخته شنوایی ساقه مغز کشف میشود.