شصت یک
معنی کلمه شصت یک در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه شصت یک
ایرج بقایی کرمانی (۲۸ دی ۱۳۱۶ – ۱۹ فروردین ۱۳۹۱) متخلص به وفا شاعر و نویسنده اهل ایران بود. او تحصیلات ابتدایی را کرمان و تحصیلات متوسطه را در تهران گذراند و پس از آن در وزارت کار و اداره کل آمار مشغول به کار شد. وی همزمان با کار به نویسندگی در رادیو و تلویزیون پرداخت. مجموعه تلویزیونی "آینه" در اوایل دهه شصت یکی از پرطرفدارترین مجموعه های تلویزیونی در آن زمان، از نوشته های وی است. از کتابهای شعر او می توان به "شب و دل" و "سلام بر آفتاب" و منظومه "لیلی و مجنون" نام برد. از جمله کتابهای تاریخ به روایت طنز او، "کشورگشایان قاجار"، "شاه سلطان حسین جنگجو"، "مظفرالدین شاه بی بخار" از انتشارات آفرینش قابل ذکر هستند. او کتابی در رد آثار اریک فون دنیکن نوشت که به نام "ارابه بی خدایان" به چاپ رسید. در زمینه داستان، می توان به کتاب "عشق همچون عشق" درباره دنیای پس از مرگ اشاره کرد که بخشی از آن، شرح زندگی نویسنده است. از این نویسنده مردمی، کتابها و آثار متعد دیگری به جای مانده است.
سینما سعدی در دهه شصت یکی از سینماهای گروه کودک و نوجوان بود و بسیاری از بچههای ساکن در مرکز شهر تهران فیلمهای خاطره انگیز دوران کودکی خود را در این سینما دیدهاند . فیلمهایی مانند گلنار، سفر جادویی، پاتال و آرزوهای کوچک، مریم و میتیل، گربه آوازه خوان و .... سینما سعدی در هنگام نمایش این فیلمها روزهای بسیار شلوغی را تجربه کرد اما در دهه هشتاد از رونق افتاد و در دهه نود متأسفانه تعطیل شد
در حدود دو کیلومتری این روستا ، صخره سنگ بزرگی شبیه به شتر بود که سنگ دیگری نیز در بالای آن قرار داشت، لذا به آن منطقه « دوه داشی» می گفتند. این سنگ شبیه شتر بود. تا دهه شصت یک تفکر خرافاتی وجود داشت که این سنگ ، یک شتر بوده و به سنگ تبدیل شدهاست. ولی بعد از آن افرادی که به دنبال گنج می گشتند ، اطراف آن را به شدت کنده و سنگ کوچک بالای صخره سنگ را انداختند، این تفکر شایع شد که در اطراف این سنگ گنج پنهان کرده بودند و سنگ کوچکتر بالای صخره نیز به عنوان یک نشانه بودهاست.