شرح کبیر

معنی کلمه شرح کبیر در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] شرح کبیر ( انقروی ). شرح کبیر بر مثنوی معنوی مولوی تالیف رسوخ الدین اسماعیل اَنقروی از عرفان پژوهان قرن یازدهم هجری قمری است . اَنقروی , شرح کبیر را به زبان ترکی تالیف کرده است . مولف این شرح را بنا بر درخواست شاگردان و عارفان سلسله ی مولویه نگارش کرده است . شرح کبیر اَنقروی کتاب حجیم است . این کتاب دارای پانزده جلد است . این شرح بر مبنای عرفان اسلامی نگارش شده است . اندیشه های عرفانی جلال الدین مولوی در این شرح به صورت کامل بیان شده است . اسماعیل اَنقروی در این شرح از آیات قرآن استفاده ی فراوان کرده است . شرح کبیر از شروح مهم بر مثنوی معنوی جلال الدین محمد مولوی است . شرح کبیر اَنقروی به زبان فارسی ترجمه شده است .
کتاب شرح کبیر اَنقروی بر مثنوی معنوی مولوی تالیف رسوخ الدین اسماعیل الانقروی ترجمه ی عصمت ستّار زاده انتشارات زرین چاپ اول 1374

جملاتی از کاربرد کلمه شرح کبیر

بر کتاب امثله شروحی نگاشته شده، از جمله شرح تحفه طالقانی که به شرح کبیر نیز شناخته می‌شود. این شرح اثری است از مهدی بکان طالقانی و به زبان فارسی است. احد احمدی‌خویی نیز به صورت مستقل به شرح کتاب امثله پرداخته و آن را به شیوه‌ای نوین با نام «شرح امثله: فراگیری عمیق عربی به روش جدید» به چاپ رسانده‌است.