شربینی. [ ش ِ ] ( اِخ ) عبدالرحمن بن محمد، ملقب به زین الدین بن شمس الدین خطیب شربینی. فقیه شافعی مصری دارای تألیفاتی است و در 1014 هَ. ق. در مکه درگذشته است. ( از معجم المطبوعات ). شربینی. [ ش ِ ] ( اِخ ) شمس الدین محمدبن احمد خطیب شافعی. مردی پرهیزگار و دانشمند و دارای تألیفات بسیار است و در 977 م. درگذشته است. ( معجم المطبوعات ). شربینی. [ ش ِ ] ( اِخ ) شیخ الاسلام عبدالرحمن. از دانشمندان و بزرگان عصر خود بود و دارای تألیفات بسیار است و در 1326 هَ. ق. درگذشت. ( از معجم المطبوعات ).
جملاتی از کاربرد کلمه شربینی
سیاست دولت ایران در برابر کشتار مسلمانان چین، باعث واکنش برخی چهرههای سیاسی-مذهبی و رسانههای منتقد دولت در ایران شد. در حالی که ایران درباره قتل مروه شربینی بسیار مانور داد و خواهان تشکیل کمیتهٔ حقیقت یاب شدهبود. این سیاست در برابر کشتار مسلمانان چین، باعث انتقاداتی علیه دولت ایران شد.
دادگاهی در آلمان آلکس وینز قاتل زن مسلمان باردار و محجبه مصری مروه شربینی را به حبس ابد محکوم کردهاست.بیبیسی فارسی
در سالگرد قتل شربینی در تیر ۹۰، دانشگاه تهران از بورسیه بینالمللی مروه شربینی برای اعطا به زنان مسلمانی که در اثر رعایت حجاب اسلامی در کشورشان مورد فشار و آزار دولتها قرار میگیرند خبر داد.
برخی رسانهها نیز با اشاره به مرگ مشکوک ندا آقا سلطان به مقایسه نحوه پوشش خبری آن توسط رسانههای غربی پرداخته و با بیان اینکه هدف آشکار آنها پیگیری مشی ضداسلامی است که از اخبار گوناگون تنها به صورت ابزار در این راه استفاده میشود و قتل شربینی که نشان دهنده نژادپرستی غربیها که به سانسور دچار میشود، دانستهاند.
همچنین ادعا شد همراه با سانسور خبری غالب رسانههای غربی از این حادثه، موتورهای جستجوی گوگل و یاهو در یافتههای تصویری خود عکس شربینی را تا حد زیادی حذف کردند.
چندی پیش از کشته شدنش، شربینی به دادگاهی مراجعه کرده و علیه آلکس دبلیو «یک روس با ریشههای آلمانی که در سال ۲۰۰۳ به آلمان مهاجرت کرد» در پرونده توهین کلامی شهادت داد.
آمار مربوط به چهار بخش خبری صدا و سیما نشان میدهد که صدا و سیما در یک هفته اول حوادث زیر، ۱۴۰ بار خبر کشته شدن مروه شربینی را پخش کردهاست ولی در مقابل تنها ۸ بار خبر کشته شدن صد و چهل نفر مسلمان در چین توسط پلیس چین، ۵ بار پخش خبر کشته شدن شبه نظامی مسلمان چچنی توسط روسیه و تنها ۳ بار خبر کشته شدن ندا آقاسلطان را پخش کردهاست.
بگفته روزنامه گاردین، این حادثه در اروپا پوشش کمی داشته ولی در کشور آلمان هم باعث ایجاد بحثهایی در مورد تأمین امنیت در دادگاه شدهاست، و به صورت نسبی توجه کمتری به روی آنچه این روزنامه «انگیزههای نژادپرستانه انجام قتل» میخواند شدهاست. در آلمان، «کنسول مرکزی مسلمانان» و «کنسول مرکزی یهودیان» دو گروهی بودهاند که شدیداً نسبت به آنچه «واکنشهای به صورت غیرقابل توضیحی پراکنده سیاست مداران و دستگاههای ارتباط جمعی» میخوانند واکنش نشان دادهاند. اما دولت آلمان در پاسخ به این اعتراض گفته که جزئیات ماجرا مشخص نشدهاست و اینکه اگر معلوم شود که واقعاً انگیزه نژادپرستانه در میان بوده نسبت آن واکنش مناسب نشان خواهد داد. در کشور مصر واکنش نسبت این موضوع متفاوت بوده و شربینی شهیده حجاب نام گرفتهاست. شربینی مبدل به نمادی برای تظاهرات کنندگان در اعتراض به آنچه «اسلامستیزی در غرب» میدانند شدهاست.
در نمازجمعه تهران مردم طی تظاهراتی، بهطور نمادین پیکر شربینی را تشییع کردند. دانشجویان عدالتخواه نیز در این قبال به موضعگیری پرداختند. آنها ضمن محکوم کردن نقض حقوق بشر، آزادیهای مذهبی و حقوق شهروندی در آلمان، قتل مسلمانان را ادامهٔ پروژه اسلام ستیزی در غرب دانسته و از مسئولان دولت آلمان خواستار پایان بخشی به رویه نقض ادعاهای حقوق بشری و آزادیهای مذهبی را خواستار شده و خواهان محاکمهٔ عاملان قتل شهیده حجاب شدند. همچنین این دانشجویان تجمعی اعتراضی در مقابل سفارت آلمان در ایران برگزار کردند. پست ایران در سال ۱۳۸۸ تمبر یادبودی برای بزرگداشت وی منتشر کرد.
مروه شربینی (به عربی:مروة الشربینی) (۱۹۷۷ - ۲۰۰۹ میلادی) زنی مصری بود که در دادگاهی در آلمان با هفده ضربه چاقو کشته شد. ضارب شخصی بود که شربینی علیه او در دادگاه در پرونده توهین کلامی شهادت داده بود.