شربیانی

معنی کلمه شربیانی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شربیانی (ابهام زدایی). شربیانی ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • محمدفاضل شربیانی، فقیه نامدار شیعه آیت الله ملا محمد فاضل شربیانی مشهور به «فاضل» فرزند ملا فضل علی فرزند ملا عبدالرحمن فرزند ملافضل علی• محسن شربیانی، فرزند مرجع تقلید شیعه آیت الله ملامحمدفاضل شربیانی، از علما و فضلای قرن چهاردهم• حسین شربیانی، فرزند آیت الله ملامحمدفاضل شربیانی عالمی فقیه، از علما و فضلای قرن چهاردهم• عبدالحمید شربیانی، نواده فرزانه آیت الله ملامحمدفاضل شربیانی فرزند میرزامحسن آقا، از علما و فضلای قرن چهاردهم
...

جملاتی از کاربرد کلمه شربیانی

شیخ محمد بن فضلعلی بن عبدالرحمان بن فضلعلی مشهور به فاضل شربیانی از مراجع امامیه بود که مرجعیت را پس از میرزای شیرازی بر عهده داشت. پسوند شربیانی وی را به یک شهر کوچک از توابع شهرستان سراب در استان آذربایجان شرقی به نام شربیان می‌رساند که هم‌اکنون شهر را به نام وی گذاشته‌اند که در محل ورودی شهر مجسمه ای از وی نصب کرده‌اند
در شهر زیبا، مراکز خرید خیلی بزرگ به چشم نمی‌خورد و فقط یک پاساژ دارد که اسمش میلاد است و واقع در بلوار تعاون است اما به هر حال، از نزدیک‌ترین و بزرگ‌ترین مراکز خرید به شهر زیبا می‌توان به فروشگاه هایپراستار در بزرگراه باکری و مرکز خرید اترک، در خیابان آیت‌الله کاشانی نبش خیابان سازمان برنامه شمالی اشاره کرد. بازارچه قدیمی محله شهر زیبا نیز یکی از مراکز خرید قدیمی این محله است. همچنین، بازار میوه و تره‌بار در خیابان شربیانی شرقی، یکی از بزرگ‌ترین و بهترین بازارهای میوه و تره‌بار محله شهرزیبا است.
پژمان پشتام (زادهٔ ۲۱ دی ۱۳۷۲ در تهران ) کشتی‌گیر فرنگی‌کار عضو تیم ملی ایران است. او اصالتاً کُرد ایلام است. مربی سازنده او شربیانی مربی اهل شهرری است. پشتام دارنده مدال برنز وزن ۸۲ کیلوگرم مسابقات جهانی ۲۰۲۱ و مدال طلای مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۱ و مدال نقره مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۰ است.
او فرزند حجه الاسلام آقا سید صالح ضیابری بود و در سال ۱۲۹۴ ه. ق در ضیابر گیلان چشم به جهان گشود و مقدمات علوم دینی را در زادگاهش و نیز در رشت نزد حاج میرزا علی مجتهد رشتی فراگرفت. سپس برای ادامه تحصیل در سال ۱۳۱۰ ه. ق به نجف اشرف رفت و نزد آخوند ملا محمدکاظم خراسانی و ملا علی نهاوندی و ملا علی شربیانی بهره‌های علمی فرا گرفت و پس از ۱۲ سال در اواخر سال ۱۳۲۲ ه. ق به رشت مراجعت نمود.
میرزا ابوالقاسم امین الشرع خویى شاگرد فاضل شربیانی در خصوص ایشان مى نویسد: «العالم الاورع و الفاضل الالمع صاحب الاخلاق الحسنة و معدن الشیم الجمیلة شیخی و استادی و من علیه فی العلم رکونی و اعتمادی مولانا المدعو بالفاضل المطلق الشیخ محمد الشربیانی ... ».
او در نجف نزد استادانی چون فاضل ایروانی، محمدحسن مامقانی و محمدفاضل شربیانی به تحصیل پرداخت. معروفترین استادش شیخ هادی تهرانی بود که تبریزی در نظریات اصولی خاص خود، از او پیروی می‌کرد. وی در کربلا در مجلس درس ملاحسین اردکانی حاضر می‌شد.
فاضل شربیانی در صبحگاه روز جمعه ۱۸ رمضان ۱۲۴۸ (و همچنین گفته شده‌است در سال ۱۲۴۸ یا ۱۲۴۵ ه‍. ق) در شربیان از توابع شهرستان سراب در استان آذربایجان شرقی متولد شد.
در ۱۲۳۹ در خوی زاده شد و پس از تحصیل مقدماتی در خوی و تبریز به نجف رفت و نزد علاّمه مامقانی و فاضل شربیانی و میرزا حبیب‌الله رشتی و آخوند خراسانی تحصیل کرد و به اجتهاد رسید و به تهران رفت.
از شاگردان فاضل شربیانی می‌توان به این‌ها اشاره کرد:
سرای محله شهر زیبا و خیابان شربیانی نیز جزو مراکز فرهنگی مهم این منطقه هستند. همچنین، دانشگاه علمی-کاربردی نیز در خیابان نیلوفر (در نزدیکی بلوار آسیای سابق و بزرگراه باکری کنونی) شعبه دارد. موزه پول و موزه صنایع هوایی نیز در نزدیکی شهر زیبا یعنی پارک ارم واقع شده‌اند هرچند شاید نتوان آن‌ها را جزوی از این محله به حساب آورد.