شاهرخیه

شاهرخیه

معنی کلمه شاهرخیه در لغت نامه دهخدا

شاهرخیه. [ رُ خی ی َ ] ( اِخ ) نام شهری که بجای فناکث ساخته شد. توضیح اینکه در زیر ملتقای رودخانه سیحون بارو و شهری بود بنام بناکث یا فناکث و یا فناکت و این شهر در قرن چهارم فاقد قلعه و بارو بود و تا قرن هفتم که بدست چنگیز خراب شد شهری بسیار مهم بود پس از یک قرن و اندی یعنی در سال 818 هَ. ق. شاهرخ نواده امیر تیمور به تجدید عمارت آن همت گماشت و از این رو به شاهرخیه موسوم شد و بهمین نام شرف الدین علی یزدی مکرر آن را ذکر کرده است. ( سرزمینهای خلافت شرقی لسترنج ص 513 ).

معنی کلمه شاهرخیه در فرهنگ فارسی

نام شهری که بحای فناکت ساخته شد توضیح اینکه در زیر ملتقای رودخانه سیحون بارو و شهری بود بنام بناکث یا فناکت و این شهر در قرن چهارم فاقد قلعه و بارو بود و تا قرن هفتم که بدست چنگیز خراب شد شهری بسیار مهم بود پس از یکقرن و اندی یعنی در سال ۸۱۸ ه. شاهرخ نواده امیر تیمور به تجدید عمارت آن همت گماشت و از این رو به شاهرخیه موسوم شد و بهمین نام شرف الدین علی یزدی مکرر آنرا ذکر آن کرده است .

معنی کلمه شاهرخیه در دانشنامه عمومی

شاهرخیه نام شهری بود در فرارود که بجای بناکت ساخته شد.
در زیر پیوندگاه رودخانهٔ سیردریا بارو و شهری بود بنام بناکث یا فناکث یا فناکت و این شهر در قرن چهارم فاقد قلعه و بارو بود و تا قرن هفتم که بدست چنگیز خراب شد شهری بسیار مهم بود پس از یک قرن و اندی یعنی در سال ۸۱۸ هَ. ق . شاهرخ نوادهٔ امیر تیمور به تجدید عمارت آن همت گماشت و از این رو به شاهرخیه موسوم شد و بهمین نام شرف الدین علی یزدی مکرر آن را ذکر کرده است.

جملاتی از کاربرد کلمه شاهرخیه

شاهرخیه نام شهری بود در فرارود که به جای بناکت ساخته شد.
در زیر پیوندگاه رودخانهٔ سیردریا بارو و شهری بود بنام بناکث یا فناکث یا فناکت و این شهر در قرن چهارم فاقد قلعه و بارو بود و تا قرن هفتم که به دست چنگیز خراب شد شهری بسیار مهم بود پس از یک قرن و اندی یعنی در سال ۸۱۸ هَ. ق . شاهرخ نوادهٔ امیر تیمور به تجدید عمارت آن همت گماشت و از این رو به شاهرخیه موسوم شد و بهمین نام شرف‌الدین علی یزدی مکرر آن را ذکر کرده‌است.