سید محمدتقی مدرسی

معنی کلمه سید محمدتقی مدرسی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عالم جلیل القدر استاد سید محمد تقی مدرسی مؤلف تفسیر «من هدی القرآن» است.
ایشان فرزند سید محمد کاظم حسینی خراسانی مدرس حائری از اندیشمندان و محققان و نویسندگان شیعه عصر حاضر است، که در شهر مقدس کربلا به سال ۱۳۶۶ ق/ ۱۹۴۵ م در خانه علم و فقاهت، چشم به جهان گشود. پس از سپری کردن دوران کودکی به فراگیری علوم دینی پرداخت و از محضر علمایی چون دایی اش آیت الله سید محمد شیرازی و آیت الله شیخ یوسف خراسانی بهره برد، تنها به علوم دینی اکتفا نکرد، بلکه به فراگیری علوم و دانشهای دیگر نیز اهتمام ورزید. این مفسر دارای اندیشه و نظرگاه در زمینه علوم انسانی، فلسفه، عرفان و نقد فرهنگ غربی است و تحقیقات، پژوهشها و مقالات فراوانی از وی در مجلات عربی در عراق و ایران و لبنان چاپ و منتشر گردیده است. او از مدرسان نامدار حوزه علمیه تهران بوده و برای اصلاح حوزه های علمیه از راه سازمان دهی و برنامه ریزیهای جدید به تناسب و اقتضای نیازهای روز گام برداشت. وی در کنار تدریس به تالیف و تحقیق نیز پرداخته است.
تالیفات
از جمله آثار ایشان:۱- المنطق الاسلامی، اصوله و مناهجه.۲- الفکر الاسلامی مواجهة حضاریة.۳- الفقه الاسلامی۴- بحوث فی القرآن.۵- الاسلام ثورة اقتصادیة۶- محمد صلی الله علیه و آله وسلّم قدوة و اسوة.۷- مع الرسول علی الطریق الشائک.۸- الامام الحسین علیه السّلام قدوة و اسوة.۹- حوزه های علمیه طرحی نو بر پایه ارزشها به ترجمه حمید رضا آژیر.
عناوین مرتبط
...

جملاتی از کاربرد کلمه سید محمدتقی مدرسی

مأمون در چند مورد، سلیمان را بزرگترین متلکم خراسان معرفی می‌کند. آورده‌اند که وی مشهورترین عالم علم کلام در خراسان و در عصر مأمون بود که مأمون نسبت به او ادای احترام می‌کرد. سید محمدتقی مدرسی او را طرفدار فلسفه وارداتی دانسته است. با این حال، او به فلسفه یونان علاقه‌مند بوده است.