ساشی. ( ص نسبی ) نسبت است به ساش ( = ساس = شاش = چاچ ). رجوع به ساش شود. ساشی. ( اِخ ) مولانا حمیدالدین ساشی ، از مشایخ عرفا بود، و ذکر او در انیس الطالبین بخاری آمده است : پاره ای بادام بگیر که به دریافت صحبت مولانا حمیدالدین ساشی میرویم. ( انیس الطالبین نسخه خطی کتابخانه لغت نامه ص 187 ). در وقت ایشان [ خواجه بهاءالدین ] مقدم علماء بخارا مولانا حسام الدین اصیلی و مولانا حمیدالدین ساشی بودند. ( ایضاً همان صفحه ).
جملاتی از کاربرد کلمه ساشی
جگر میتواند پخته، آبپز، کبابی، سرخشده، در روغن تفت دادهشده یا خام خورده شود. استفاده از جگر در غذاهای لبنانی، و همینطور در ساشیمی جگر در ژاپن، رایج است. در بسیاری از آمادهسازیها، تکههای جگر با تکههای گوشت و کلیه، مانند اشکال مختلف کبابهای شبکهای خاورمیانهای ترکیب میشوند (به عنوان مثال meurav Yerushalmi). جگر اغلب در پخشینه درست میشود. مثالهای خوب شناخته شده شامل liver pâté، جگر چرب، chopped liver، و leverpastej میباشند. سوسیسهای کبدی از جمله Braunschweiger و liverwurst نیز ارزش غذایی دارند. خوراک سنتی آفریقای جنوبی، به نام Skilpadjies، از جگر گوسفند چرخ شده پیچیده در netvet (چربی غشا پوششی) تهیه شده و روی آتش کباب شدهاست. البته این نوع کباب جگر درایران در میان اقوام لر نیز مرسوم است ولی آن را چرخ نمیکنند بلکه بهصورت قطعات کوچک در چربی غشا روده قرار میدهند.
ایشی ساشی وزنههایی دستهدار و گرد هستند (شبیه به قفل) که در بیشتر موارد از سنگ ساخته میشوند.
سرگرد (انگلیسی: Major) فیلم هندی درام اکشن زندگینامهای است که در سال ۲۰۲۲ اکران گردید، کارگردانی این فیلم را ساشی کیران تیکا بر عهده داشت و داستان و فیلمنامه توسط آدیوی سش نوشته شده بود. داستان فیلم به زندگی سرگرد ساندیپ اونیکریشنان میپردازد که در جریان حملات نوامبر ۲۰۰۸ در بمبئی کشته شد. در این فیلم سش در نقش اونیکریشنان ظاهر شدهاست و بازیگران دیگر پراکاش راج، سوبهیتا دولیپالا، سایی منجرکار (Saiee Manjrekar)، رواتهی، مورالی شارما و آنیش کوروویلا هستند. فیلم سرگرد توسط ماهش بابو انترتینمنت، سونی پیکچرز و ایپلاساس موویز تولید شد.
ریشه واسابی مزهای بسیار تند از نوع خردل دارد و سسی که از آن تهیه میشود با غذاهای ژاپنی سوشی و ساشیمی (ماهی خام) خورده میشود. سس واسابی بخارهایی تولید میکند که برای درون بینی حالتی زننده دارند.
فوگو به عنوان ساشیمی و چیرینابه (نوعی سوپ داغ) پخته میشود. برخی بر این باورند که کبد این ماهی خوشمزهترین بخش آن است درحالی که این بخش زهردارترین بخش این ماهی است، ارائهٔ کبد فوگو از سال ۱۹۸۴ در ژاپن ممنوع شدهاست. در جشنهای بسیار ویژه در آشپزی ژاپنی، فوگو برای مهمانها آورده میشود.
نِتسوکه ساشی، این یک شکل کشیده از نِتسوکه کاتابوری است، به معنای واقعی کلمه نِتسوکه خنجری. از نظر طول مشابه چوبهایی است که قبل از تولید قطعات تراشخورده به عنوان نِتسوکه بداهه استفاده میشود. طول آنها حدود شش اینچ است.