ریشه زایی
جملاتی از کاربرد کلمه ریشه زایی
برنامه تولید آن توسط کاشت بذر ممکن میباشد. تولید بذر این درخت زیاد است، ولی با توجه به کم بودن قوهٔ نامیه (زیوایی) بذرها که حدود ۱۲ درصد است، تعداد زیادی از آنها سبز نمیشود. بهتر است مجموعه ای از دهها بذر یکجا کاشته شوند. گزارش های غیر مستند علمی و صرفا رسانه ای مبنی بر مهاجم بودن این گیاه غیر بومی ایران و ریشه زایی گسترده و نفوذ و آسیب به شبکه های آب و تاسیسات زیربنایی وجود دارد و قبل از تصمیم به تکثیر آن بهتر است با متخصصین غیر ذینفع مشورت نمایید.
ریزوفورهای لیکوپودها رویکرد کمی متفاوت برای ریشه زایی ارائه میدهند. آنها معادل ساقه بودند، با اندامهایی معادل برگ که نقش ریشهچه را ایفا میکردند. ساختار مشابهی در lycopod Isoetes موجود مشاهده میشود، و به نظر میرسد این شواهدی باشد که ریشهها حداقل دو بار به طور مستقل در لیکوفیتها و دیگر گیاهان فرگشت یافتهاند، پیشنهادی که توسط مطالعات نشان میدهد که ریشهها آغاز میشوند و رشد آنها توسط سازوکارهای مختلف در گیاهان تقویت میشود. لیکوفیتها و یوفیلوفیتها.
باعث بهبود ساختار خاک شده و با تیره کردن خاک، جذب انرژی خورشید را افزایش می دهد. ترکیبات هیومیکی با تقویت میکروارگانیسمهای مفید خاک و از بین بردن میکروبهای زیان آور، سلامت خاک را بهبود می دهند. مهمترین تاثیر هیومیک اسید بر افزایش ریشه زایی گیاهان و در نتیجه دسترسی بیشتر به مواد مغذی موجود در خاک است. هیومیک اسید گیاهان و درختان را در برابر تنش های محیطی همچون شوری خاک و خشکی مقاوم می کند.
اولین دستگاه تجاری هواکشت توسط GTi در سال ۱۹۸۳ ساخته و روانه بازار شد. این دستگاه به ماشین جنسیس – برگرفته از فیلم پیشتازان فضا ۲: خشم خان – معروف شد. ماشین جنسیس با عنوان «سیستم ریشه زایی جنسیس» به بازار عرضه شد.
برخی پژوهندگان از سیستمهای آیروپونیک برای مطالعه اثرات گازهای ناحیهٔ ریشه بر عملکرد گیاهان بهره میگیرند. سافر و برگر (سافر و همکاران ۱۹۸۸) اثر غلظتهای مختلف اکسیژن را بر شکلگیری ریشههای نابجا در محیط منسوب به «ارو-هیدروپونیک» بررسی کردند. آنها از سیستمی ۳ لایع استفاده کردند و ۳ ناحیهٔ جداگانه را اطراف ریشه ایجاد کردند. انتهای ریشهها درمحفظهٔ موادغذایی غرق شدند، بخش میانی غباری مغذی دریافت میکرد و بخش فوقانی بالاتر از ناحیه غبارپاشی قرار داده شد. نتایج نشان داد وجود اکسیژن محلول برای شکلگیری ریشهها ضروری است و اثر غلظتهای مختلف آن را بر ریشه زنی نشان داد. تعداد و طول ریشهها در بخش میانی همواره از دو بخش دیگر بیشتر بود بهطوریکه حتی در کمترین غلظت، بخشهای غبارپاشی شده به خوبی ریشه زایی کردند.[عدم مطابقت با منبع]
ساختارهای پیشرفتهتر در چرت Rhynie و بسیاری دیگر از فسیلهای مشابه در دوران اولیه دوونین ساختارهای خرسهایی را دارند که شبیه ریشهها هستند و شبیه به آنها عمل میکنند. رینیوفیتها دارای ریزوئیدهای ظریف بودند و تری مروفیتها و لیکوپودهای علفی چرت دارای ساختار ریشه مانندی بودند که چند سانتیمتر به درون خاک نفوذ میکردند. با این حال، هیچ یک از این فسیلها همه ویژگیهای ریشههای نوین را نشان نمیدهند، به استثنای Asteroxylon که اخیراً بهعنوان ریشههایی شناخته شده است که مستقل از گیاهان آوندی موجود فرگشت یافتهاند. ریشهها و ساختارهای ریشهمانند در طول دوره دوونین به طور فزایندهای متداول و عمیقتر شدند، با درختان لیکوپود که ریشههایی به طول حدود ۲۰ سانتیمتر در طول دوره ایفلین و گیوتین تشکیل دادند. در مرحله فراسنی پسین، نطفههایی که تا عمق یک متری ریشه داشتند به آنها پیوستند. بازدانگانی واقعی و سرخسهای زیگوپترید نیز سامانههای ریشه زایی کم عمقی را در طول دوره فامنین تشکیل دادند.