رئیس شرف الدین

معنی کلمه رئیس شرف الدین در لغت نامه دهخدا

رئیس شرف الدین.[ رَ ش َ رَ فُدْ دی ] ( اِخ ) حسین بن رئیس ابوسعد المظفری ابن محمدبن حسن ، مکنی به ابوعلی و ملقب به جمال الرؤسا و قائم مقام و محافظ گردکوه از طرف پدرش رئیس مظفر بود که پیشوایی اسماعیلیان آن سامان و طرفداری حسن صباح را بعهده داشت. رجوع به جامعالتواریخ رشیدی چ بنگاه ترجمه و نشر کتاب ص 120 و حاشیه ص 122 و نیزتاریخ بیهق ص 97 و رئیس مظفر در همین لغت نامه شود.

معنی کلمه رئیس شرف الدین در فرهنگ فارسی

حسین بن رئیس ابو سعد المظفری بن محمد بن مکنی به ابو علی و ملقب به جمال الروسا و قائم مقام و محافظ گرد گوه از طرف پدرش رئیس مظفر بود که پیشوایی اسماعیلیان آن سامان و طرفداری حسن صباح را به عهده داشت .

جملاتی از کاربرد کلمه رئیس شرف الدین

از مشاهیر فال می‌توانیم به راغب فالی (شاعر و ادیب)، معین‌الدین فالی (کسی که توانست به همراه لشکری از فالی‌ها و شهرهای اطراف، بحرین را از پرتغالی‌ها باز پس گیرد، ولی خود در همان‌جا کشته شد) (به کتاب دانشمندان و ناموردان فال و سیراف و کران نوشتهٔ آقای سید عباس واعظی مراجعه شود)، آیت‌الله العظمی ملامحمدرضای فالی (از مراجع و دانشمندان)، آیت‌الله العظمی آقامیر محمدصادق کراماتی فالی (از مراجع و دانشمندان که به اتفاق آخوند ملامحمدرضای فالی بر کتاب ریاضی خلاصه الحساب شیخ بهایی شرح نوشته‌اند)، آیت‌الله العظمی آقامیر ابوالحسن کراماتی فالی (از مراجع و صاحب کتاب خلاصه الافکار)، آیت‌الله آقا میر فضل‌الله میرزاده (فرزند آقامیر ابوالحسن وعالم و مجتهد)، مولانا مجدالدین و رکن الدین فالی (هر دو قاضی القضات و نافذالاحکام در مملکت فارس)، عمیدالدین فالی (شاعر و صاحب قصیدهٔ عمیدیه به عربی) و ده‌ها بزرگ دیگر، که شرح ایشان در کتاب‌های هزار مزار و تاریخ و جغرافیای فال فارس آمده‌است. از دیگر بزرگان فال می‌توان به رئیس شرف الدین فالی وزیر حاکم هرمز اشاره کرد که در قرن دهم هجری در پی تهاجم پرتغالی‌ها به لیسبون تبعید شد. نامه‌های فرزندان او از فال به او در آرشیو وزارت خارجهٔ پرتغال موجود است و آقای جهانگیر قائم‌مقامی این نامه‌ها را در مجلهٔ ارتش سال ۱۳۵۶ به چاپ رسانده‌است و در کتاب دانشمندان و ناموران فال و سیراف و کران عیناً آورده شده‌است.