دیوان امام خمینی

معنی کلمه دیوان امام خمینی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دیوان امام خمینی (کتاب). «دیوان امام، مجموعه اشعار امام خمینی سلام الله علیهم»، از آثار ممتاز ادبی- عرفانی، به زبان فارسی و در موضوع عشق به معشوق حقیقی؛ یعنی حضرت حق تبارک و تعالی و دیگر موضوعات عرفانی و اخلاقی است که در زمان ها و مکان های مختلف قبل و بعد از انقلاب اسلامی ، سروده شده است.
این کتاب سه بخش دارد:۱. مقدمات (شامل دیباچه ناشر و مقدمه خانم طباطبایی)؛۲. متن اصلی (شامل ۱۴۹ غزل، ۱۱۷ رباعی، ۳ قصیده، ۲ مسمط، ۱ ترجیع بند و ۲۱ مورد از قطعات و ابیات متفرقه)؛اشعار مزبور، در کلیه قالب ها و حتی اشعار پراکنده، به ترتیب حروف «روی» (آخرین حرف اصلی قافیه)، از الف تا یاء مرتب شده است.۳. ضمیمه ها (شامل شرح مختصر اصطلاحات، فهرست اعلام و شناسنامه سروده ها).
گزارش محتوا
از آنجا که «شناسنامه اشعار»، جنبه تحقیقی و کاربردهای ادبی خاص دارد و به دلیل پرداختن به نکات تخصصی و صنایع ادبی به کاررفته در اشعار امام، حجم قابل توجهی (حدود صد صفحه) را به خود اختصاص داده است، دیوان امام به دو صورت و با دو کیفیت متفاوت چاپ شده است.
منابع
...

جملاتی از کاربرد کلمه دیوان امام خمینی

حسین محمّدزاده صدیق (تخلّص دۆزگۆن)، ( ۲۴ تیر ماه ۱۳۲۴ – ۲ شهریور ۱۴۰۱)، فعال سیاسی، نویسنده و مترجم ایرانی بود. از کارهای او می‌توان به نشر ترجمهٔ دیوان لغات الترک اثر محمود کاشغری، خلاصهٔ عباسی (خلاصه شده‌ای از سنگلاخ اثر میرزا مهدی استرآبادی)، مجموعه آثار ملا محمد فضولی، مجموعه دیوان‌های شاعران کلاسیک آذربایجان و قارا مجموعه (که محمدزاده صدیق آن را منتسب به شیخ صفی‌الدین اردبیلی می داند) اشاره نمود. صدیق، دیوان امام خمینی را به صورت منظوم به زبان ترکی ترجمه کرده‌است. همچنین وصیت‌نامهٔ امام خمینی را تحت عنوان «سون سؤز» و نامه به گورباچف، منشور روحانیت و سخنان کوتاه امام خمینی (قیساسؤزلر) را نیز ترجمه و چاپ نموده و این آثار در هفته‌نامۀ سهند و نیز از سوی دفتر تنظیم و نشر آثار امام به صورت مستقل چاپ گردیده‌است.